Evaluări fără emoții pentru directorii instituțiilor de cultură constănțene

1055
Evaluări fără emoții pentru directorii instituțiilor de cultură constănțene - fondcopy-1647971421.jpg
Până la finele acestei luni, cinci dintre directorii instituțiilor de cultură din municipiul Constanța - Erwin Șimșensohn (directorul Teatrului de Stat), Aurel Mototolea (directorul Muzeului Național de Istorie și Arheologie), Adrian Bîlbă (directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii), Aurel Palade (directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”) și Doina Voivozeanu (directorul Centrului Cultural Județean „Teodor Burada”) vor afla dacă mandatul lor în scaunul de manager va continua sau postul va fi scos la concurs.

Din dispoziția președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, săptămâna trecută au fost făcute publice regulamentele de organizare și desfășurare a evaluărilor manageriale pe anul 2021, în care se prevede că, în cazul în care nota finală (constituită din analiza raportului anual de activitate, dar și a susținerii unui interviu) se situează sub 7, rezultatul evaluării este considerat nesatisfăcător și contractul de management se reziliază de drept.

Teatrul de Stat

În februarie 2019, fostul secretar de stat în Guvernul Dacian Cioloș era desemnat director interimar al Teatrului de Stat, iar în august 2019, în urma promovării concursului (cu nota 9,25), Erwin Șimșensohn devenea managerul acestei instituții. Pentru managementul din anul 2019 primea nota finală 9,92, iar pentru anul 2020 nota finală a fost 8,82.

Joi, 24 martie, va avea loc evaluarea finală pe 2021 a managerului Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, cu susținerea unui interviu pe baza raportului de activitate pe 2021 în fața comisiei conduse de Aura Corbeanu, vicepreședinte a Uniunii Teatrale din România.

Într-o informare transmisă în decembrie 2021, bilanțul anului de pandemie 2021 pentru Teatrul de Stat Constanța a fost unul bogat: cinci premiere, patru premii, zeci de reprezentații la sediu, participări la festivaluri și turnee, dar și proiecte în curs de realizare. De altfel, Erwin Șimșensohn se bucură de susținerea Consiliului Județean Constanța, ca dovadă concretizarea unei „minuni” în urbea constănțeană post decembristă – inaugurarea unei săli Studio.

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța

Tot joi, 24 martie, va susține interviul pe marginea raportului de activitate pe anul 2021 și Aurel Mototolea, în fața comisiei conduse de Gabriel Tiberiu Rustoiu, director general al Muzeului Național al Unirii de la Alba Iulia. Absolvent al Facultății de Istorie și Științe Sociale din cadrul Universității „Ovidius” (1997) și doctor al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” din București, în decembrie 2020, devenea director interimar al MINAC. Mototolea este unul dintre arheologii care a efectuat cercetările pe șantierul deschis lângă statuia „Lupa Capitolina” din centrul vechi al Constanței. El este membru al Archex și al Asociației Europene a Arheologilor cu sediul la Praga.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

În aprilie 2012, ca urmare a înlăturării de la conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a lui Adrian Mînăstireanu, era numit interimar medicul veterinar Adrian Bîlbă. În toți acești 10 ani de management, au fost o serie de momente tensionate, în care dr. Adrian Bîlbă și-a exprimat intenția de a pleca de la conducerea acestei instituții. Nu mai departe, săptămâna trecută, a solicitat încetarea, prin acordul părților, a mandatului său, printr-o cerere pe care președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a aprobat-o începând cu data de 1 aprilie 2022. Cu toate acestea, luni, 28 martie, dr. Adrian Bîlbă va susține interviul în fața unei comisii prezidate de Sorin Cristian Ailincăi, manager al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavril Simion” din Tulcea.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

În ciuda faptului că promovase evaluarea mandatului pe anul 2019 cu o notă mare (9,83), fostul director al Teatrului pentru Copii şi Tineret Constanța „Căluțul de mare” Romică Stan demisiona pe 6 ianuarie 2021, iar în locul său era desemnat interimar dr. Aurel Palade - cadru didactic asociat la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”. Universitarul va susține interviul marți, 29 martie, în fața unei comisii conduse de Gabriel Gheorghe Popescu, manager al Teatrului „Ariel” din Râmnicu Vâlcea.

Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”

Fost secretar muzical al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” , apoi director al Şcolii de Artă Populară, Doina Voivozeanu conduce Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada” din anul 2011. Reamintim că în anul 2020, pe 20 iunie, anunța că i se încheie mandatul de director și că, după 47 de ani de muncă, și-ar dori să se retragă la pensie. Cu toate acestea, managerul Centrului „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu, va susține raportul de activitate pe anul 2021 în data de 30 martie, în fața comisiei conduse de Gigi Cristian Morozan, director al Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” de la Brăila.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0402 secunde