Evaluarea managerială anuală, la instituțiile de cultură, între nota maximă și demisii

2763

Articole de la același autor

Cu excepția managerului Bibliotecii Județene „I.N. Roman” - Angelo Mitchievici, numit în primăvara anului 2021, care urmează să susțină cea de-a doua probă din cadrul evaluării sale manageriale joi, 7 aprilie, ceilalți directori au fost reconfirmați pe funcții… Asta dacă nu cumva și-au înaintat demisia.

În ciuda faptului că este la primul său an de mandat în fruntea Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, directorul Aurel Palade a reușit să convingă comisia de examinare că este un manager de nota 10. Atât la prima etapă – analiza raportului anual de activitate, cât și la cea de-a doua etapă – susținerea interviului, cel mai tânăr director a primit nota maximă.

Tot nota 10 a primit și directorul Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn, la susținerea interviului; în schimb, pentru raportul anual de activitate a primit 9,85.

La evaluarea anuală a managementului de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, de altfel și primul său an de mandat, Aurel Constantin Mototolea a primit 9,50 la analiza raportului de activitate și 9,80 la susținerea interviului.

Pentru Doina Voivozeanu, fost director al Centrului Județean de Cultură „Teodor Burada”, aceasta a fost ultima evaluare managerială – și poate cea mai lipsită de emoții - încheiată pe 30 martie cu interviul. În vârstă de 71 ani, Doina Voivozeanu a decis să se retragă de la conducerea instituției pe care o conduce din anul 2011. Fost secretar muzical al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” , apoi director al Școlii de Artă Populară, după 47 de ani de muncă a considerat că „vine o vârstă când trebuie să te ocupi de liniștea și de sănătatea ta” și le dorește colegilor să aibă parte de un nou director din domeniu. La ora actuală nu se știe încă cine va fi viitorul director, ci doar se vorbește despre o posibilă numire a Mădălinei Mirea, actualul consilier pe probleme de cultură al președintelui CJC, după ce în luna februarie, Lică Gherghilescu și-a încetat raporturile de serviciu cu cabinetul șefului CJC.

Fosta șefă a Serviciului Departament Expoziţii-Documentare- Patrimoniu, în cadrul Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești” din capitală, este absolventă a Liceului Teoretic „George Călinescu”.

Tot despre un demisionar este vorba și în cazul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Adrian Bîlbă și-a încheiat mandatul de director în fruntea acestei instituții, după 10 ani, cu nota 9,50. De altfel, într-o postare pe pagina sa de socializare își făcea publice intențiile de viitor.

„Aprilis MMXII - aprilis MMXXII X (zece) ani din viață la cârma a poate celei mai cunoscute instituții muzeale din România. Mulțumesc pe această cale colaboratorilor, conducerilor anterioare și actuale a Consiliului județean Constanța. E timpul și pentru altceva, poate spre protecția animalelor, poate o carieră de popularizare a științei și responsabilității față de mediul înconjurător”.

Noul manager al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii este Iulian Călin, reprezentantul președintelui CJ, Mihai Lupu, în cadrul Consiliului de Administrației al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1061 secunde