Experiențe memorabile în Turcia pentru elevi ai Școlii "Viceamiral Murgescu"

598

Articole de la același autor

O delegație a Școlii Gimnaziale „Viceamiral Ioan Murgescu” din comuna Valu lui Traian a participat, săptămâna trecută, la mobilitatea Erasmus organizată la Hazar College Istanbul din Turcia, în cadrul proiectului „Make the Social Media a Safe Place”.





Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului: Turcia, Italia, Polonia, Macedonia de Nord și România, scopul celei de a doua întâlniri fiind acela de a discuta despre dependența de social media și gestionarea timpului alocat acestei laturi a vieții cotidiene.



Formată din șase elevi (Alexandru Cadariu, Georgiana Bocsan-Flegand, Răzvan Bancu, Ana-Maria Dragoescu, Ali Abdi Duhan, Ștefan Burcea) și doi profesori (prof. Mădălina Balica și prof. Georgeta Stercu), delegația constănțeană a avut șansa de a participa la un program diversificat și extrem de variat, cuprinzând plimbări, vizite, dar și activități culturale, inclusiv o croazieră pe Bosfor.



Cât despre impresiile elevilor și profesorilor participanți la proiect, vă prezentăm în continuare câteva dintre acestea.

Elevă în clasa a VII-a B, pentru Georgiana Bocșan a fost prima experiență Erasmus, prilej pentru a cunoaște oameni minunați şi frumoşi „unde mi-am făcut prieteni pe care îi aștept cu drag să îi revăd. Aici am văzut obiective turistice superbe și m-am înfruptat cu bunătățile tradiționale. Gazdele ne-au povestit despre tradițiile și obiceiurile lor şi ne-au tratat ca pe propriii copii!”.



În schimb, pentru colegul ei de clasă, Ștefan Burcea, a fost a treia mobilitate la care a participat. „Experiența din Turcia a fost cea mai frumoasă și cea mai spectaculoasă. Chiar am putut lega prietenii și am avut oportunitatea de a încerca tradiții specifice Turciei, pe care nu cred că le voi mai putea experimenta vreodată. Vă mulțumim pentru această șansă minunată!”.

Prof. Georgeta Stercu s-a bucurat de șansa cunoașterii de oameni și locuri noi, „care mi-au umplut sufletul de bucurie. Erasmus este despre oameni, prietenie și curajul de a pleca spre orizonturi noi!”.



Pentru coordonatoarea proiectului, prof. Mădălina Balica, mobilitatea Erasmus din Istanbul a fost atât de minunată încât mărturisește că o va păstra mereu în inimă, la fel ca și persoanele pe care le-a întâlnit acolo. „A călători înseamnă a învăța, a descoperi, a cunoaște, a înțelege, a îndrăzni și este parte a educației. De aceea încurajez aceste experiențe și le susțin sub orice formă".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3139 secunde