Expoziția „Ascensiune”, o incursiune în universul tematic al pictoriței Adina Dogaru

8293
Expoziția „Ascensiune”, o incursiune în universul tematic al pictoriței Adina Dogaru - x-expozitie-burada-1699447166.jpg

Articole de la același autor

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, invită publicul constănțean, joi, 9 noiembrie 2023, de la ora 17:00, la vernisajul expoziției de pictură denumită sugestiv „Ascensiune” și găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate creații ale artistei plastice Adina Dogaru, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu.

La vernisaj va lua cuvântul criticul de artă Geta Deleanu. De asemenea, curatorul expoziției este Florentin Sîrbu, președintele Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dr. în arte vizuale, profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” la catedra Arte Vizuale.

„Gândită ca o incursiune în universul tematic vast al pictoriței Adina Dogaru, expoziția  Ascensiune definește crezul său artistic exprimat în imagini noi, inedite, vibrante. Mesajul expoziției se subscrie ideii că destinul omului creator nu este linear, ci mereu ascendent, dincolo de urcușuri și coborâșuri, dincolo de căderi și înălțimi atinse. Acest mesaj exprimat în amestecuri rafinate de forme și culori are dinamism, personalitate și invită privitorul la reflecție”, apreciază criticul de artă Geta Deleanu.

Expoziția de pictură „Ascensiune” va putea fi vizitată de iubitorii de artă de la malul mării la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în perioada 9 – 16 noiembrie 2023, intrarea fiind liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde