La cererea constănțenilor

Horațiu Mălăele revine cu "Măscăriciul"

277

Articole de la același autor

În oferta de petrecere a timpului liber din acest week-end, un loc aparte îl ocupă spectacolul "Măscăriciul", după A.P. Cehov, un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar și pentru acela care calcă rar prin teatre. 


Așadar, sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19, "Măscăriciul", în regia lui Horațiu Mălăele, se va juca din nou pe scena Casei de Cultură din Con-stanța, pentru a patra oară, după cum ne declara directorul Gheorghe Ungureanu: "La finalul fiecărei reprezentații, am mai primit solicitări din partea constănțenilor de a readuce această piesă, cum la fel s-a întâmplat și cu «Dineu cu proști». Ca dovadă că maestrul Horațiu Mălăele se bucură de multă apreciere în orașul nostru".
Alături de Horațiu Mălăele se va afla un alt apreciat artist român, Nicolae Urs, care zilele trecute a făcut un rol memorabil de veridic în postura "ovreiului" din "Take, Ianke și Cadîr". 
Cei doi maeștri sunt cuceritori, iar prin măiestria jocului lor, țin sala cu respirația tăiată de emoție. Rar la un spectacol se poate simți liniștea tensionată a sălii în care publicul asculta atent replica, dar și izbucnirea aplauzelor spontane la scenă deschisă, pentru a răsplăti unele secvențe.
În orice rol îl întâlnești pe Horațiu Mălăele nu poți decât să-l admiri. De astă dată însă, el s-a întrecut pe sine. A jonglat cu abilitate accentele comice cu cele dramatice, trecând dezinvolt de la râs la tristețea lacrimii și a conceput în complexitate personajul său, actorul Vasili Vasilici Svetlovidov, nefericit după 40 de ani de carieră. 
Iată ce mai consemnau cronicile de la prima reprezentație: "Descoperim în acest spectacol și valoarea unui alt interpret, un actor senzațional, Niculae Urs, în rolul sufleorului de o viață a lui Vasili. Relația dintre cei doi este migălos studiată, cu momente teatrale memorabile. Pentru creațiile celor doi, nota zece pare prea mică. Spectacolul are un aspect general filmic, scenele sunt construite din imagini parcă desprinse din tablouri celebre, prin decorul funcțional, de excepție al Ninei Brumușilă și costumele Adrianei Popa". 
Așadar, un spectacol eveniment care nu merită ratat.
Conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor a decis să ofere posibilitatea pensionarilor, elevilor și studenților să vizioneze acest spectacol, punând în vânzare bilete cu valoarea de 60 lei la promoția "doi pe un bilet". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Comedia "Dublu sau nimic", la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.5165 secunde