Scandal în învățământ

Iată ce salarii vor avea profesorii

1836
Un nou scandal zguduie învățământul românesc, și așa șubrezit de o lege a educației contestată.
Proiectul normativ la care lucrează Guvernul abrogă deciziile judecătorești obținute în instanță cu reîncadrarea în baza Legii 221. În opinia liderilor sindicali, actul normativ prevede astfel o reducere cu 33% a salariilor celor peste 15.000 de cadre didactice care au câștigat în instanță drepturile bănești.
Conform unui document obținut de Mediafax, Guvernul va îngheța până la sfârșitul acestui an salariile profesorilor la un nivel plafonat la remunerația din luna ianuarie și va interzice acordarea de noi drepturi salariale prin contracte colective sau individuale de muncă, sub sancțiuni penale.
Proiectul relevă faptul că salariile brute de încadrare pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar vor fi plafonate la: 979 de lei pentru un profesor debutant cu studii superioare de lungă durată, 932 de lei pentru un profesor debutant cu studii superioare de scurtă durată și 1.101 de lei pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată grad didactic l cu vechime cuprinsă între doi și șase ani. În același timp, un învățător/educator grad didactic I va avea un salariu de încadrare de cel mult 961 de lei pentru o vechime de 6-10 ani și nu va depăși 1.477 de lei la o vechime de peste 40 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : "Aveți puțintică răbdare!"
Pagina a fost generata in 0.3166 secunde