Impresionanta sumă strânsă la târgul de toamnă al Școlii nr. 16 va ajunge și la trei copii orfani

2196
14

Articole de la același autor

Săptămâna dinaintea primei vacanțe din anul școlar 2022-2023 a prilejuit multor unități de învățământ din județul Constanța, îmbiate și de temperaturile încă blânde, organizarea de târguri de toamnă în curțile instituțiilor, pe care mai apoi le-am putut admira pe rețelele de socializare.



La unul dintre aceste târguri, dar cu scop umanitar, am participat joi, 20 octombrie, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu”. Cu mult înainte de a fi dat startul, incinta a fost pur și simplu luată cu asalt de elevii dornici să guste din preparatele puse la vânzare de colegii lor. Mai ales că la ora 10.30 foamea le cam dădea târcoale. Și cu toate că se anunțase un târg la care se vor vinde dulcețuri, gemuri, compoturi și alte „minuni” de toamnă puse la conservat, pe mesele amenajate de mămici am descoperit cele mai diverse preparate, având ca ingrediente mai ales mere și dovleac. Din cele 38 de clase câte există la Școala nr. 16 în acest an școlar, doar opt nu s-au angrenat în acest târg, majoritatea fiind clase din anii terminali de gimnaziu.



Prof. Simona Balteș, directorul acestei școli, ne mărturisea că nu se aștepta la o participare atât de numeroasă, cu toate că, după doi ani de pandemie, acest gen de evenimente au creat o așteptare. „Ele constituie o altfel de interacționare nu numai între elevi, dar și între cadrele didactice și copiii din bănci. De un real sprijin ne-a fost, însă, asociația de părinți, cu care avem o colaborare extraordinară și pe care o consider a treia mână a mea”, a adăugat aceeași directoare.



Și ca dovadă a succesului de care s-a bucurat această primă ediție post-pandemie a Târgului „Toamna în bucate”, Adrian Bolohan, președintele asociației de părinți a Școlii nr. 16, ne-a transmis că la final s-a strâns impresionanta sumă de 24.628 lei. Bani care, conform hotărârii consiliului de administrație al acestei unități, vor fi distribuiți către un copil orfan de ambii părinți (5.000 lei) și alți doi frați orfani de mamă (tot 5.000 lei), iar diferența rămasă, de 14.628 lei, va fi folosită pentru dotarea sălilor de sport ale școlii. „Este cea mai mare sumă strânsă de când organizăm târguri la Școala nr. 16, ceea ce nu poate decât să ne bucure, mai ales cu gândul la copiii către care se vor îndrepta acești bani”, ne-a declarat Adrian Bolohan. Dorind, și pe această cale, să mulțumească celor peste 800 de copii, 1.600 de părinți și celor 40 de cadre/angajați ai școlii care au contribuit la buna desfășurare a acestui târg.




Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Diana
22 octombrie 2022
Banii la saraci

Este total gresit ca o parte din bani merg catre dotarea salilor de sport ale scolii. Scoala poate primi bani de la primarie, dar na. de la prostii de parinti se strang bani cu usurinta.

Vasi vasi
22 octombrie 2022
bai directore de scoala

absurd ca niste bani merg la salile de sport. sunt zeci de copii amarati in scoala. asociatia parintilor face smecherii cu scoala. sunt convins ca isi vor gasi nasul.

Mihai Enoiu
22 octombrie 2022
Absurd unde merg banii

Este evident ca sunt bani murdari. Asemenea targuri se organizeaza doar pt a pune scoala mana pe bani, in contextul in care nu se mai pot lua bani direct de la parinti, si se apeleaza la tot felul de tertipuri murdare. Cativa bani la copii saraci, si grosul la scoala. Ar trebui urmarit daca salile de sport chiar vor fi dotate asa cum spun hotii.

Carstea
22 octombrie 2022
Niste javre organizatorii

De apreciat actiunea dar cu siguranta banii catre salile de sport merg in buzunarele cuiva, evident cu complicitatea asociatiei parintilor. Ne meritam soarta

Iuruc C.
22 octombrie 2022
articol

activitate desfășurată, desigur, în timpul orelor de curs...

Aritmetica de a-IV-a
22 octombrie 2022
Bilant

Aici avem in vedere doar aspecte pur numerice, cu abstactizarea scopului major si tot ce deriva (moralitate, indeminare culinare, implicare elev-parinte-scoala, scop nobil, etc). Participantii la finantare : 1600 parinti (ingrediente : ulei, zahar, faina, fructe, etc). Suma Strinsa : 25.000. Familie in sens larg (1 elev si 2 parinti). Cost ingredinte de famile : 30-50 lei. La suma minima 800x30 = 24.000 lei. Adica daca fiecare "familie" ar fi dat 30 lei s-ar fi stins suma rapid (nu deranj, munca, poate doar lipsa eveniment). Din pct. meu de vedere financiar actiunea a fost un esec.(s-a investit mai mult decit s-a recuperat). 30 de clase din 38. Daca sint toate ciclurile [8] ar insemna 4 clase pe ciclu (8x4=32 rotunjim pt. simplitate). Nu au participat 8 clase, pai clasa I-a ca poate abia s-au inscris 4 clase si poate cite 1 din clasele II-IV (dar deja aveam 50% din clasa I, nesemnificativ). "majoritatea fiind clase din anii terminali de gimnaziu" - eu nu mai inteleg aici, adica anii terminali sint anii [III-VIII] - 30 clase.(naiba stie si acuma poate asa o fi pe noua organigrama). De final, nota e cu armonie pe culoare si gust, in sensul ca evenimentul are utilitate cel putin pe participare dar ... de citit cu atentie toate comentariile !

Parinte dezamagit
22 octombrie 2022
Prea multa ura!!!

Foarte trist ca ati ajuns sa comentati cu atata ura o initiativa de bun simt. De-aia am ajuns unde am ajuns de ne privesc astia in Europa ca pe niste zdrente. Ne mancam intre noi, ne jignim cu atata usurinta si nu suntem in stare sa mai vedem nimic bun in jurul nostru. Si-atunci copiii astia ce modele ar putea sa aiba. PS eu am inteles ca cele opt clase neparticipante sunt cele de-a VIII-a

Răspuns la: Bilant
Adăugat de : Aritmetica de a-IV-a, 22 octombrie 2022
Aici avem in vedere doar aspecte pur numerice, cu abstactizarea scopului major si tot ce deriva (moralitate, indeminare culinare, implicare...
@Parinte dezamagit
22 octombrie 2022
Ura ?

Ura? E doar interpretarea dvs. Mai cititi odata cu atentie tot comentariu. Sintetcic : Am zis ca [1] financiar evenimentul a fost un esec pe care il sustim cu datele din articol. [2] Sint neconcordante pe articol ref. ". Din cele 38 de clase câte există la Școala nr. 16 în acest an școlar, doar opt nu s-au angrenat în acest târg, majoritatea fiind clase din anii terminali de gimnaziu.". Fara relevanta ca scopul e "Moral" un articol trebuie sa fie si corect ! Comentariul initial in sustin. Traian G. (suficient din motive ce tin de aspecte personale). "ne privesc astia in Europa" - de ce oare ? pt. comentariul meu? (eu nu cred, pe la altii se accepta si promoveaza lucrurile spuse exact cum sint, nu romantate la extrem ... peste tot se mai indulceste pe ici pe colo, dar cit ?)

@Parinte dezamagit
22 octombrie 2022
"opt clase neparticipante sunt cele de-a VIII-a"

Aici in regula, n-am citit eu poate cu atentie(ora dar fara scuza) sau poate constructia frazei a fost inselatoare, dar financiar aspectele sint cele precizate. In plus, si cine a cumparat conteaza. Adica au noi gatim noi cumparam, nu prea e OK (e cost dublu - odata cu ingrediente, odata cu altii bani pt. consum). Tot conteaza, nu poti sa zici : Uite ce frumos e la Scoala X, cita implicare chiar si cu un castig bun ! Culinar, implicare - in regula, finaciar NU. Acuma trebuie vazut si parintii citi de buna voie si cit ca "mai bine ca toata lumea ca altfel vede Doamna". Si aici poate 60-70% or fi fost de acord din cei participanti dar restul de 30%. Munca si Efortul sint de apreciat, dar trebuie vazute toate aspecte, unele esentiale (cel financiar ! inclusiv repartitia cum au afirmat si altii). Sanatate !

@Parinte dezamagit
23 octombrie 2022
Ultim Aspect: [23 August], [31 Dec. Revelion]

Perioada e simplu de intuit. Arata superb pe imagine si 23 si 31 ! Dar cum era pe 23 ? Repetitii de saptamani, cit cu dragoste de tara si supraveghetor in spate cu hartia si batul fermecat care venea rapid. La 31 si acuma ma uit cu drag pe imagini ! Vedeti nu am zis ca pe tot filmul cam intre 11.45-12.15 neinteresant, poate si pina la 12.45 dar in rest e superb ! Iar vreti asa ? Concluzia Mea: Actiunea initiala e utila (facem abstractie si de finante), dar ar fi bine ca si TOTI participantii sa fi fost pe baza principiilor de buna morala, altfel... Eu nu pot sa afirm nimica despre participanti decit sa intuiesc principiul lui Popa Necredinciosul pe 2022.(in 2030 tot cu Popa dar cu alt calificativ)

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.4591 secunde