In memoriam Petre Covacef, omul care a îmbinat istoria cu ingineria

210

Articole de la același autor

Petre Covacef (22 iulie 1936 - 4 februarie 2015), inginer specialist în construcții hidrotehnice, lingvist, istoric, inventator, inginer pasionat de cercetare, de Dobrogea, de istorie, a rămas în memoria constănțenilor prin cele peste 20 de volume publicate. A fost nominalizat la premiile Academiei, pentru una din cărțile sale, "Portul Constanța - Portul lui Anghel Saligny". Volumul "Cuibul Reginei", lansat la Palatul Elisabeta, a fost inclus în programul dedicat jubileului Majestății Sale Regele Mihai. 


Petre Covacef a fost inginerul specialist în construcții hidrotehnice cu scrieri ce îmbină ingineria cu istoria. S-a născut în 1936, a absolvit Facultatea de Construcții Hidrotehnice București și a fost șeful Secției Căi Navigabile a portului Constanța între 1967 și 1973. Pentru că a inventat un sistem de prindere a stabilopozilor, a primit Certificat de inventator. După ieșirea la pensie, s-a dedicat scrisului despre stabilopozi, port, Constanța, Dobrogea. 


Week-end-ul trecut, la aproape șase luni de la trecerea în neființă, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în sala "Vasile Canarache", a avut loc lansarea volumului lui Petre Covacef: "Istoria Portului Constanța. Dinastia Erbicenilor. Portul lui Virgil Cotovu. Portul lui Mircea Ulubeanu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1199 secunde