Începe seria de spectacole dedicate aniversării Teatrului de Stat. Intrarea liberă!

273
Începe seria de spectacole dedicate aniversării Teatrului de Stat.  Intrarea liberă! - incepeseria-1479833573.jpg

Articole de la același autor

În această săptămână, Teatrul de Stat din Constanța sărbătorește 65 de ani de la înființare, printr-o serie de spectacole gratuite și o Gală Festivă.

Începând din această seară, de la ora 18, constănțenii sunt așteptați la spectacole cu intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

În anul 1951, se juca prima premieră, "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, la sala Elpis, singura din oraș pe atunci.

De-a lungul celor 65 de ani, Teatrul de Stat, care a purtat mai multe denumiri, dar și-a conservat identitatea, a avut și are mari actori, mari regizori, a montat piese ale unor mari dramaturgi români și străini și se poate lăuda, până în ziua de azi, cu numeroase premiere pe țară, adică spectacole ce au văzut lumina scenei românești pentru prima dată la Constanța: "Vilegiatura" și "Nora și soacra", de Goldoni, "Noaptea iguanei", de Tennessee Williams, "Nu va fi război în Troia", de Jean Giraudoux, "Diavolul la Boston", de Lion Feuchtwanger, "Operă pentru viitorii dictatori", de Andonis Doriadis, sau spectacole ce se joacă în prezent, ca "Șobolanul rege", de Matei Vișniec, și "Uciderea lui Gonzago", de Nedialko Iordanov.

Așadar, în această seară, seria de spectacole începe cu recenta premieră - "Cea mai frumoasă soție", mâine seară urmează "Titanic Vals", vineri, 25 noiembrie - "Ursul", sâmbătă, 26 noiembrie - "Șobolanul rege", duminică, 27 noiembrie, de la ora 17, constănțenii sunt invitați la Gala Aniversară.

Organizatorii precizează că, pentru menținerea ordinii, spectatorii vor trece pe la casa de bilete pentru a ridica tichete gratuite cu locuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Musicalul FROZEN vine la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.7509 secunde