Întoarcerea părintelui PICU la biserica Sf. MINA. Cum au protestat enoriașii și ce a declarat preotul întors din Italia

2186
12
Ieri, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina, emoțiile credincioșilor au atins cotele maxime, reîntâlnirea cu părintele lor duhovnic Nicolae Picu copleșindu-i de fericire. În Duminica Floriilor, pentru a șaptea duminică consecutiv, "Protestul cu o floare" de pe pajiștea din vecinătatea bisericii din Parcul Tăbăcărie, al fiilor duhovnicești, a fost unul încărcat de speranță.

La finalul slujbei oficiate în interiorul lăcașului de cult, a urmat o a doua parte, de data aceasta în aer liber, zeci de constănțeni înconjurându-l pe părintele Nicolae Picu cu dovezi de prețuire și dragoste. S-a rostit o rugăciune pentru vrăjmași a Sf. Nicolae Velimirovici, dar și Psalmul 142 al lui David, după care duhovnicul a împărțit, ca semn al aprecierii devotamentului credincioșilor, cruciulițe aduse special pentru acest moment al reîntâlnirii.

Zeci de enoriași, cu lacrimi în ochi, l-au rugat pe părintele Nicolae Picu să revină în mijlocul lor și să nu mai plece, dar, din păcate, acesta a anunțat că peste trei zile se va întoarce în Italia: "Plecarea mea nu a fost o evadare, un act de lașitate. Aveam nevoie să mă reculeg, să înțeleg ce am făcut bine și ce am făcut rău. Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și vă asigur că am citit toate mesajele voastre".

"Caterisirea tatălui meu, o armă de negociere"

Președinte din anul 2011 al Asociației Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina, fiul părintelui Picu, Victor, a declarat că, în acest moment, asociația este atacată din punct de vedere patrimonial: "Se dorește tot patrimoniul ei, caterisirea tatălui meu fiind doar o armă de negociere. Nici până la această oră, Arhiepiscopia nu a pus la dispoziția cuiva acel act prin care părintele a transferat imobilul. Acest imobil a primit autorizație de construire în 1994, pe asociație, așadar titlul de proprietate datează încă de atunci. Deci, este titlu de proprietate prin construire, se poate verifica la Cartea funciară și va rămâne așa conform legilor statului". Întrebat dacă va face recurs la Patriarhie, părintele Picu a negat, adăugând că aceasta este dorința lui: "Eu sunt supus ierarhului și rămân la dispoziția lui".

Pe de altă parte, așa cum am mai precizat, Arhiepiscopia Tomisului, prin consilierul său de imagine Călin Gavrilaș, a făcut cunoscut faptul că a încercat prin repetate invitații, inclusiv prin citații, să aibă un dialog cu părintele Nicolae Picu, dar acesta a refuzat toate întâlnirile.

"De la Arca lui Noe, la Arca din Tăbăcărie"

La finalul întâlnirii de ieri cu părintele Nicolae Picu, pianistul constănțean Harry Tavitian, cel în jurul căruia au coagulat majoritatea enoriașilor de la Biserica Sf. Mina, a anunțat că, pe data de 22 iunie, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța, va avea loc un concert special. Intitulat "De la Arca lui Noe, la Arca din Tăbăcărie", spectacolul va reuni numele celebre ale jazzului românesc.

Următoarea zi de "Protest cu o floare" va avea loc luni, 6 mai, în a doua zi de Paști, pe aceeași pajiște din vecinătatea Bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina.Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un enorias
29 aprilie 2013
,,din pantecele maicii tale EU te-am ales pe tine "

Multumim pentru felul cum redati stirea .Se vede treaba ca nu sunteti subjugati unor murdare interese si nu jucati dupa cum ar vrea unii sa va cante melodia..Parintele Picu a fost ,este si va fi preot in veac .A dovedit-o primirea calda ,nefatarnica a enoriasilor pe care singur si i-a adunat in jurul sau in anii de slujire la altarul Bisericii noastre Ortodoxe .

iobag
29 aprilie 2013
Plecaciune

Plecaciune smereniei curate! Plecaciune Florilor ce l-au inconjurat pe gradinar ca sa aduca impreuna lauda lui Dumnezeu! A fost si ziua voastra! Multi Ani!

mohammed
29 aprilie 2013
allah hu akbar

luati-va, ba, pastilele...

elal
29 aprilie 2013
sustin biserica sf Mina si pe parintele Picu

Sarutam dreapta parinte!Multa bucurie ne-ati adus prin prezenta pe pajiste alaturi de noi in aceasta importanta Duminica ,a Floriilor.V-am primit bucurosi si v-am ascultat cu iubire.Acum pot veni sarbatorile cele mari.S-au temut unii rau de aceasta intalnire.De aceea probabil ,am fost "paziti"de fortele de ordine.Cat de putin va cunosc daca si-au imaginat ca veniti cu ura si razbunare.Poate gresesc totusi si nu au dorit decat sa va protejeze,din dragoste frateasca ptr cel care este ctitor al bisericii si pastor al unei turme cum putini preoti pot strange,Ne-au numit "sectari",au spus ca va idolatrizam.Le spunem noi ce sunteti dvs ptr enoriasii care vin de atatea Duminici la protestul cu flori.Un exemplu de dragoste ptr dumnezeu,un ajutor ptr sufletele noastre ,un duhovnic-prieten cum putini preoti sunt.Sa va dea Dumnezeu putere si rabdarea pe care ne-ati cerut-o si noua pana cand apele se vor limpezi si va vom avea acasa ptr totdeauna.Asa sa ne ajute Dumnezeu.

Rahila
29 aprilie 2013
doar un mic raspuns

Iar te zvarcolesti . nr 3 ..cum vezi un lucru bun si pe placul lui Dumnezeu iar ti se face rau si dai din copita ..Mai bine fa tu cateva matanii si-ti trece ,stropeste-te cu putina aghiazma sfintita si pregateste-te de slujba Deniei de diseara ..si nu uita ...trece-te singur la Psaltire

Realizati
29 aprilie 2013
Rahila ești chiar simpatic(a)

Din păcate voi sunteți proprii vostri dusmani! Sper din tot sufletul sa Realizati acest lucru! Nadajduiesc ca v-ați rugat sincer, fara patima, din suflet curat căci altfel rugaciunea voastra se transforma in blestem pentru voi! Fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii! M-as bucura sa intelegeti ca nimeni nu are nimic personal cu voi!

Eu
29 aprilie 2013
Pt rahila

Rahila, tot mai crezi ca doar EU scriu comentarii? Te inseli! Sper sa îți speli ochii sufletului si sa vezi ca NU Arhiepiscopia i-a făcut vreun rau lui Picu! Îmi pare sincer rau pentru el! Sper sa aibă taria si puterea sa indrepte el lucrurile gresite pe care le-a făcut!

tdc
29 aprilie 2013
biserica srl

picu a devenit un guru in mijlocul sectei. ca a gresit este evident, dar de ce nu-si cere iertare? inca mai spera la biserica srl si la multi bani. sa nu fie !

ctd ,ce te doare ?
29 aprilie 2013
John John

esti demascat te-ai facut singur de cacao;nu uita sa-ti dai like ...narcisistule mic care esti ..

Ciprian
30 aprilie 2013
Deja sunteți simpatici

Îmi pare rau ca va trezesc frustrari, dar nu eu am scris mai sus! Așa cum ți-am mai spus "omul este propriul lui dusman"! Ai grija si fa-te prieten întâi cu tine, iar mai apoi vei sti sa fii prieten si cu alții! APROFUNDEAZA: iubeste-l pe aproapele tau, ca pe TINE insuti!

Răspuns la: John John
Adăugat de : ctd ,ce te doare ?, 29 aprilie 2013
esti demascat te-ai facut singur de cacao;nu uita sa-ti dai like ...narcisistule mic care esti ..
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina?
Pagina a fost generata in 0.3286 secunde