„Învață de la cei mai buni!”. Stagii de pregătire pe piaţa muncii, pentru studenţii de la UMC

1062
„Învață de la cei mai buni!”. Stagii de pregătire pe piaţa muncii, pentru studenţii de la UMC - invatadelaceimaibuni-1618931025.jpg

Articole de la același autor

70 de studenţi de la Universitatea Maritimă Constanţa vor efectua stagii de practică la mai multe companii partenere ale instituţiei de învăţământ superior, în domeniile pentru care vor să se specializeze.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Învaţă de la cei mai buni!”, derulat de UMC, în parteneriat cu Marketscope SRL, finanţat din fonduri aproape în totalitate nerambursabile. Astfel, universitatea a semnat 10 parteneriate de colaborare privind efectuarea stagiilor de practică în cadrul proiectului cu operatori portuari, reprezentanți ai armatorilor - firme de crewing, firme de logistică, autorități portuare etc.

Peste 80 de studenți și-au depus dosarul de înscriere, iar 70 au fost deja selectați și beneficiază de ajutor în cadrul proiectului, participând la ședințe de consiliere individuală și de grup, urmând să înceapă efectuarea stagiului de practică la compania aleasă de aceștia.

În plus, beneficiarii proiectului au șansa de a câștiga premii la finalizarea stagiului de practică. Premierea se va realiza în funcție de evaluarea performanțelor studenților în cadrul stagiilor de practică efectuate. Pe toată durata proiectului, se vor acorda în total trei premii pentru locul I - 9.000 lei net, 3 premii pentru locul II - 6.000 lei net și 3 premii pentru premiul III - 3.000 lei net.

De asemenea, ulterior, platforma va opera ca un sistem funcţional de realizare a stagiilor de practică la nivelul angajatorilor, iar aceştia vor putea publica oferte de stagii de practică şi îşi vor putea promova compania pentru atragerea forţei de muncă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.332 secunde