ÎPS Teodosie va oficia la Mănăstirea Sf. Filip

132

Articole de la același autor

Mâine, în calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Apostol Filip. Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii "Sf. Apostol Filip", de lângă localitatea Adamclisi, județul Constanța.

Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Înălțarea Domnului la cer, Sfântul Filip a propovăduit credința creștină în Asia. Documente descoperite recent atestă faptul că Sf. Ap. Filip l-a însoțit pe Sf. Ap. Andrei în Schitya, pentru a face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu.

În acest sens, în 2005 a fost înființată, în apropierea localității constănțene Adamclisi, mănăstirea închinată Sfântului Filip. Piatra de temelie a bisericii mănăstirii a fost pusă în anul 2007, iar în prezent se realizează lucrările de pictură.

Mănăstirea deține o raclă cu moaștele Sfinților de la Adamclisi, Zotic, Atal, Camasie și Filip și părticele din moaștele Sfântului Gheorghe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.7006 secunde