La Universitatea "Ovidius"

Liceenii și studenții, interesați de capcanele interviurilor de angajare

443
Astăzi, la Universitatea "Ovidius", se încheie prima ediție a celei mai ample manifestări dedicate schimbului de păreri între studenți

și angajatori, cu titlul "Zilele Carierei", în organizarea Centrului de Consiliere Educațională și Profesională.

De-a lungul a două săptămâni, au fost derulate o serie de acțiuni, cum ar fi workshop-uri, întâlniri cu angajatorii ori profesioniștii din diverse domenii, dar și întâlniri ale elevilor de liceu cu studenții de la "Ovidius".

De un interes deosebit s-a bucurat workshop-ul "Capcanele interviului", susținut de psiholog drd. Gheorghe Raftu, director al Centrului de Consiliere Educațională și Profe-sională.

Timp de două ore, elevilor de la liceele tehnologice "Dimitrie Leonida", "Tomis", "Lucian Blaga", "Virgil Madgearu" și de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" le-au fost expuse în detaliu ce este un interviu și care sunt cele 20 de greșeli care trebuie evitate, dar și cele trei secrete care au impact: ținuta, vestimentația și punctualitatea. De la drd. Raftu au mai aflat alte numeroase tipsuri care îi pot ajuta să se facă remarcați, evident în sens pozitiv.

Și cum întâlnirea s-a dorit una interactivă, la final, liceenii au răspuns câtorva presupuse întrebări ale angajatorului, printre care s-a numărat și "Care ar fi defectele voastre?". Inventivi, ei consideră că a-ți dori să faci un lucru perfect până la cel mai mic detaliu ori faptul că pleci ultimul de la muncă s-ar putea constitui într-un defect-atribut.

Din discuția purtată cu Monica Ciobotă, psiholog școlar la Liceul "Virgil Madgearu", și Liliana Țepeluș, de la Liceul "Dimitrie Leonida", acest gen de întâlniri sunt foarte apreciate de liceeni, și în cadrul unităților de învățământ existând proiecte pe aceeași temă, a viitorului în carieră.

Zilele Porților Deschise se apropie de final

Astăzi, de la ora 11, are loc deschiderea festivă a Zilelor Facultății de Medicină, care cuprinde cea de-a XXIII-a Se-siune de Comunicări Științifice a cadrelor didactice și studenților. De la ora 13, sunt programate comunicări pe următoarele secțiuni: Secțiunea I - Discipline preclinice (Amfiteatrul A2, Facultatea de Medicină); Secțiunea a II-a - Discipline clinice (Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean Constanța). Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 10, are loc o competiție sportivă (turneu de fotbal) la Baza Nautică a UOC, iar duminică, 7 aprilie, de la ora 11, Ciclocros - Turul Constanței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3796 secunde