Liceul „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia, beneficiar al unei sponsorizări în echipament tehnic

489
Liceul „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia, beneficiar al unei sponsorizări în echipament tehnic - liceuldragomirhurmuzescu-1641547226.jpg
Societatea Națională „Nuclearelectrica“ S.A. a oferit o sponsorizare Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” pentru dotarea cu echipament tehnic modern a laboratorului de fizică, facilitând elevilor liceului oportunitatea de a le utiliza în cadrul activităților de laborator, după cum informează prof. Cornelia Dorobanțu, consilier de imagine.

Societatea Națională „Nuclearelectrica“ S.A., în parteneriat cu Centrala Nuclear-Electrică Cernavodă a organizat un workshop online, la care au participat peste 100 de elevi din cadrul claselor a IX-XII. Reprezentanții SNN au prezentat aspecte specifice domeniului nuclear, precum și oportunități de începere a unei cariere la CNE Cernavodă. Informațiile oferite au dus la creșterea interesului elevilor pentru domeniul echipamentelor electronice și electrice, pentru producerea energiei nucleare, precum și pentru siguranța în domeniul nuclear.

„Grație acestei sponsorizări elevii noștri au demarat mai multe activități extracurriculare și a unor cercuri de specialitate. De asemenea, aparatura și dispozitivele achiziționate prin sponsorizare sunt utilizate de elevi și în cadrul cercului tehnico-aplicativ «Electricitatea în viața noastră», pentru a realiza module și echipamente ce demonstrează producerea  unor fenomene fizice din mecanică, electricitate și optică.

SN «Nuclearelectrica» S.A. a oferit elevilor noștri, prin dotările moderne, creșterea interesului pentru integrarea pe piața muncii și posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile și competențele de realizare practică a unor dispozitive dar și pentru obținerea unor rezultate mai bune la proba la alegere a examenului de bacalaureat”, declara director prof. Elena Carmen Bratu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Talent și îndemânare în tehnologii
Pagina a fost generata in 0.5362 secunde