Maia Morgenstern și Emilia Popescu, împreună pe scena Casei de Cultură, într-o poveste tragi-comică

296
Maia Morgenstern și Emilia Popescu, împreună pe scena Casei de Cultură, într-o poveste tragi-comică - casadecultura-1666350049.jpg

Articole de la același autor

În premieră la Constanța, Teatrul de Comedie în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat prezintă miercuri, 26 octombrie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța spectacolul „Nepotul meu, Veniamin” de Ludmila Ulitkaia, în regia lui Vlad Massaci.

În distribuție, două mari actrițe ale scenei românești Maia Morgenstern și Emilia Popescu, care, alături de Andreea Alexandrescu, Razvan Krem Alexe, Andrei Miercure, vor spune povestea tragi-comică a unei femei evreice, dornică de o familie și de urmașii ei, ca orice om. Acțiunea este plină de întâmplări neașteptate, degajă sensibilitate, dar și mult umor; oferă imagini din viața unor oameni obișnuiți din care nu lipsesc suferința și bucuriile.

Alegerea repertorială a acestei piese este meritorie prin conținutul tematic bogat în trimiteri la actualitate. „Nepotul meu, Veniamin" rămâne un spectacol atractiv prin intențiile textului unei scriitoare de valoare universală  și prin prezența în distribuție a două personalități teatrale.

„Nepotul meu, Veniamin" este una din foarte puținele piese de teatru datorate Ludmilei Ulițkaia, un mare scriitor rus contemporan, care dezvoltă în acțiunea teatrală o tematică actuală – conflictul dintre etnii și cel între generații. Pentru unii spectatori, Ludmila Ulițkaia este cunoscută ca prozator de talie internațională, răsplătită cu numeroase distincții pentru romanele sale traduse și editate la noi. Romanele sunt impresionante, captivante prin poveștile consistente despre viața, cu bunele și relele sale. Analiștii o consideră pe Ludmila Ulițkaia „un Tolstoi modern”. Născută în 1943 într-un sat din Urali, a trăit și a cunoscut în amănunt viața din Rusia cu aspecte comune și în multe țări ale lumii. Este astăzi unul din principalii disidenți intelectuali din Rusia care condamnă regimul autoritar dictat de interesul celui care conduce statul. La sfârșitul anilor `70, Ludmila Ulițkaia s-a angajat, pentru un timp, consilier literar la Teatrul Evreiesc de Stat din Moscova, a scris scenarii și s-a apropiat atunci de teatru, ca apoi să se lanseze ca romancier.

Preț bilet: 139; 129; 119; 109; 99 lei, funcție de locul ocupat în sală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde