X

Maia Morgenstern revine la Constanța, cu o piesă nerecomandată minorilor

292
Maia Morgenstern revine la Constanța, cu o piesă nerecomandată minorilor - xmaiamorgenstern-1655390128.jpg
Vineri, 17 iunie, începând cu ora 19:30, la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, constănțenii sunt invitați să o vadă pe Maia Morgenstern, în piesa de teatru "Profesiunea Doamnei Warren", de George Bernard Shaw, în care va juca alături de Cristina Mihăilescu / Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birău și Ion Lupu.

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul scandalos, la vremea aceea.

Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie – o intrigă în care personajul principal încearcă să-şi ascundă atât trecutul cât şi prezentul, de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul.

Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton.

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite.

Una dintre cele trei piese „scandaloase” ale lui Shaw a avut premiera absolută în anul 1902 la un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două ori şi apoi a fost interzisă vreme de 32 de ani.

Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist abia la un an după ce autorul ei a câştigat premiul Nobel.

Spectacolul nu este recomandat minorilor. 

Sursa foto: mangalia.tv


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde