”Gaițele” revin pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

424
”Gaițele” revin pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța - xgaitele-1665663515.jpg

Articole de la același autor

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, “Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30, un text de mare forță dramatică, ce degajă o energie uriașă, revine pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța marți, 18 octombrie, de la ora 19.

Un spectacol cu un enorm succes, în regia lui Gelu Colceag, care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol care va putea fi văzut într-o admirabilă distribuție. Maia Morgenstern, Ionuț Ciocia, Ioana Ancea , Gabriel Fătu, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Tudor Aaron Istodor, Diana Cavallioti, Andreea Chirițescu, Mariangela Coldea.

Spectacolul produs de Cortina Ag a reușit să surprindă foarte bine atmosfera de tragi-comedie națională morbidă. Scenografia foarte bine gândită și ușor de manevrat, cu puternice accente românești interbelice în ceea ce privește decorațiunile casei, dar și coloana sonoră au contribuit din plin la construcția mediului în care familia Duduleanu își desfășoară viața lor infam de autohtonă.

O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, „în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune” (Al. Kirițescu).

Preț bilet – 150 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.527 secunde