Astă-seară, la Casa de cultură din Constanța, „Doi pe o bancă”, cu Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu

430
Astă-seară, la Casa de cultură din Constanța, „Doi pe o bancă”, cu Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu - 89532698101566467087523974058442-1656922606.jpg
Astă-seară, de la ora 20, pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Constanța, Ilona Brezoianu și Mihai Bendeac vor spune povestea celor… „Doi pe o bancă”, un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.

Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc ce devine sufragerie, dormitor, dar mai ales scena disputei, a intrigii ce se țese odată cu exultanța senzorială și senzuală a celor două personaje – Vera și Fedea (Iura, Alexei). Doi oameni ce se lasă prinși în iluzia unei iubiri posibile ce poate apărea (într-o formă vagă), totuși… chiar și după trei, patru mariaje ratate. Realizezi că, de fapt, niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, ce închide în ea, ca într-un spațiu miraculos, suspansuri, trăiri, un timp al posibilităților, în care se poate visa la fericire. Și nu asta facem, căutăm?

Dialogurile picarești sunt monologuri detaliate, naratoriale ce nu mai conving pentru că ei nu mai cred în trecutul lor, devenind iresponsabili și nerespunzători ……

Concluzia: amândoi sunt speriați în fața unei posibile singurătăți într-o lume înnebunită, în această civilizație a divorțurilor, în acest post-apocalips, care ne-a adus destrămarea a tot ce construise omul mai bun în mileniile dinainte: ideea, ba chiar destinul unei familii.

Aleksandr Gelman, dramaturg rus contemporan, propune reîntâlnirea într-un parc dintre un bărbat și o femeie, prilejul al unor destăinuiri despre destinul fiecăruia marcat de eșecuri. De la cochetărie și minciună, cei doi ajung la un trist adevăr…

Două destine ciudate, frânte, două destine tragic-comice. Întâlnirea începe cu minciuni dar…. se ajunge la adevăr. La lăsarea întunericului, El și Ea se-întâlnesc… în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă, în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.

Preț bilete 129 sau 159 lei.

Persoanele care au achiziționat bilete la spectacolul „Bani din cer” care ar fi trebuit să aibă loc în CONSTANȚA, pot accesa link-ul:

https://www.iabilet.ro/retur

pentru a anula comanda și genera voucher cu valoare. Acest voucher poate fi utilizat pentru a achiziționa bilete pentru spectacolul Doi pe o bancă.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4161 secunde