Mandat provocator pentru prof. Iris Sarchizian, repusă în funcția de director a două școli și o grădiniță

9104
Mandat provocator pentru prof. Iris Sarchizian, repusă în funcția de director a două școli și o grădiniță - rgbfondcopy-1641408613.jpg
Cu două săptămâni înaintea probei scrise a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, „Cuget Liber” își permitea un pronostic, pe baza numărului de dosare depuse la înscriere. Mai exact că, la finalul concursului, vor rămâne mai mult de jumătate din posturi neocupate.

În județul Constanța, au fost vacante 189 de funcții de director, respectiv 77 de funcții de director adjunct, pentru care s-au depus doar 227 de dosare. După evaluarea acestora, cinci au fost respinse, fie pentru lipsa documentelor obligatorii prevăzute în metodologie, fie pentru neconformitatea documentelor încărcate de către candidați în aplicația dedicată, așa încât la proba scrisă din 15 octombrie s-au prezentat 213 candidați. După care au rămas în cursă 121 de candidați, pentru cea de-a doua probă – interviul.

Ediția 2021 a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în județul Constanța s-a încheiat cu 137 de promovări, opt respingeri, 11 retrageri și un neprezentat.

„Avem o echipă puternică și închegată la Școala 38”

Pentru cele 99 de posturi de director, respectiv 52 de director adjunct rămase vacante, în marea majoritate a cazurilor Inspectoratul Școlar Județean Constanța a „parafat” continuitatea pe funcție a foștilor ocupanți.

Este și cazul prof. Iris Sarchizian, care a mai primit un nou mandat, în ciuda faptului că a picat proba scrisă cu 66 de puncte din minimul de 70. Până la un moment dat, chiar a avut un contracandidat câștigător al funcției de director la Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.

Prof. Silvia Nicolae, învățător titular al Liceului Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu și fost director al Școlii gimnaziale nr. 2 „Poet Ovidiu”, a reușit performanța de a câștiga prin concurs atât postul de director al Școlii nr. 38 (cu media 8,30), dar și al Grădiniței cu program prelungit „Luminița” din localitatea Lumina (cu media 7,80). La finele anului trecut, prof. Silvia Nicolae ne-a declarat că a ales cel de-al doilea post de director, la grădinița din Lumina.



Așadar, ca urmare a renunțării Silviei Nicolae, dar și ca urmare a apelului lansat de ISJ Constanța ca fiecare cadru didactic care dorește posturile rămase vacante să depună o cerere, iată că Iris Sarchizian a fost repusă în funcția de director, pe care a deținut-o timp de aproape 10 ani (mai 2012).

De data aceasta, datele problemei se vor schimba, întrucât de anul școlar viitor, planul de școlarizare al județului Constanța prevede ca Școala gimnazială nr. 14, din Palazu Mare, să devină structură a Școlii nr. 38, ca urmare a faptului că nu mai întrunește numărul minim de 300 de elevi școlarizați. De asemenea, tot structură a Școlii 38 este și Grădinița nr. 39.

Așadar, un mandat greu și provocator, după cum ne mărturisea, miercuri, prof. Sarchizian, întrucât efectivele vor crește de la 33 clase la 47 de clase. „Avem o echipă puternică și închegată la Școala 38 și sigur vom reuși să readucem în prim plan și Școala 14”, declara prof. Sarchizian, cu speranța că lucrările de reabilitare la Școala 38 se vor finaliza cu succes cât mai curând. Reamintim că, la ora actuală, ca urmare a șantierului în desfășurare, elevii Școlii nr. 38 învață în două schimburi (gimnaziul), iar 10 clase de învățământ primar sunt găzduite de Școala gimnazială nr. 36.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7189 secunde