Maraton de evenimente, dedicat "Nopții bibliotecii" constănțene

248
Maraton de evenimente, dedicat

Articole de la același autor

Pentru al XII-lea an consecutiv, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează „Noaptea bibliotecii”, sâmbătă, 24 septembrie 2022, în intervalul orar 16:00 - 23:00, la sediul instituției.

Ca în fiecare an, echipa bibliotecii a pregătit numeroase surprize pentru toate categoriile de participanți. Printre acestea se numără: concert de promenadă susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale Române, dansuri grecești și flashmob oferite de Ansamblul de dansuri grecești „Kelyfos” Constanța, atelier de noduri marinărești, călătorie virtuală printre vestigii antice, BiblioExpres: Jocuri, enigme, provocări, PuzzleFest, ediția a III-a, „Explozie de arome Tchibo” etc.

Obiectivul central al acțiunii „Noaptea bibliotecii” este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, prietenească și plină de surprize plăcute.

Prima ediție a evenimentului „Noaptea bibliotecii” a avut loc în anul 2011, ca rezultat al unui parteneriat între Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociaţia Excedo, Marketer Club şi aproximativ 40 de biblioteci din majoritatea regiunilor ţării şi alte 10 din capitală.

Programul complet este următorul:

- 16:00 – 17:00 - Concert de promenadă susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale Române, dirijor col. dr. Cornel Ignat. Locul de desfășurare: platoul din fața bibliotecii.

- 16:00 – 23:00 - Explozie de arome Tchibo! Cafeaua oferită de Tchibo România va fi răsplătită de cei prezenți prin contribuția la crearea unui tablou din boabe de cafea. Locul de desfășurare: parter, hol central.

- 16:00 – 21:00 - Atelier cu lipici pentru mari si mici. Decupaje și confecționare de jucării din hârtie. Locul de desfășurare: etaj 1, hol și Secția pentru copii.

- 16:00 – 23:00 - Expoziție de desene realizate de Gabriela Neagu, cititoare și prietenă a bibliotecii. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.

- 16:30 - Presa între document și divertisment. Activitate interactivă bazată pe studierea diferențelor și apropierilor dintre presa veche și presa/media contemporană. Locul de desfășurare: Sala de literatură, etaj II.

- 16:30 – 22:00 - Jocuri pentru toată familia: Puzzle, Scrabble, Remi, Păcălici, Nu te supăra, frate! Locul de desfășurare: etaj 1, hol și Secția pentru copii.

- 17:00 – BiblioExpres: Jocuri, enigme, provocări. 5 echipe, 5 locuri de desfășurare, 5 probe, 5 indicii, un singur scop: distracțieeee! Activitatea se va desfășura în 3 serii, la ora 17.00, 18.00 și 19.00. Înscrierile pentru formarea echipelor încep la ora 16:15 la punctul special amenajat în holul de la parter. Locul de desfășurare: holul de la parter.

- 17:00 - „Ingineria ecologică planetară: cheia spre un viitor sustenabil”, expunere și dezbatere susținute de biologul Dan Răzvan Popoviciu, șef lucrări dr. asistent universitar la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole la Universitatea „Ovidius” Constanța.

Locul de desfășurare: Sala presă, etaj II.

- 17:00 - 18 :00 - Petcu Abdulea, scriitor de literatură pentru copii, vă invită la o întâlnire cu cărțile sale („Povești cu rime și omonime”, „Jocuri cu litere”, „O vacanță de vară extraordinară”). Locul de desfășurare: Secția pentru copii, etaj 1.

- 17:00 – 19:00 - Atelier de noduri marinărești - cu participarea unor cadre militare sau studenți marinari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Locul de desfășurare: parter, Sala Referințe Generale.

- 17:30 - „O călătorie virtuală printre vestigii antice”. Prezentare 3D a unor vestigii antice de către un specialist al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanta. Activitatea este destinată copiilor și adolescenților. Locul de desfășurare: Sala de literatură, etaj II.

- 18:00 – 19:00 - Să dăm o nouă viață cărților. Atelier de decorațiuni din hârtie vintage, desfășurat sub coordonarea prof. Paula Mutu. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.

- 18:00 - PuzzleFest, ediția a III-a. Opt echipe vor reconstitui din 1.000 bucăți imaginea celui de al treilea raft de bibliotecă. Înscrierile pentru formarea echipelor încep la ora 16:15, la punctul special amenajat în holul de la parter. Loc de desfășurare: hol, etaj 1.

- 18:00 - Personaje de poveste - atelier de desen. Invitat prof. Oana Călinescu, Centrul Cultural „Theodor Burada”. Locul de desfășurare: parter, Sala Referințe Generale.

- 19:00 – 19:30 - Invitație la dans! Dansuri grecești și flashmob. Invitat - Ansamblul de dansuri grecești „Kelyfos” Constanța. Locul de desfășurare: Parter, Hol central.

- 19:00 - Atelier de caligrafie. Invitat - Gabriela Neagu. Locul de desfășurare: hol, etaj 1.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde