Mii de constănțeni așteptați în noaptea Învierii în Parcul Catedralei

2886
Mii de constănțeni așteptați în noaptea Învierii în Parcul Catedralei - ips-1714472876.jpg

Articole de la același autor

Și anul acesta, Lumina vine de la Ierusalim, iar pentru credincioșii constănțeni ea va sosi de pe mare, până în Parcul Catedralei.

Înaltpreasfințitul Teodosie: „Nimic nu este mai de preț ca această lumină, pe care credincioșii o păstrează tot timpul anului. Venim pe mare ca să înțelegem că în orice imprejurare Lumina ne scoate la liman. Turiștii vin cu candele pentru a o putea păstra chiar până acasă”.
Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopul Tomisului în cadrul tradiționalei întâlniri cu presa din preajma Sărbătorilor Pascale. Cu același prilej a transmis un mesaj credincioșilor de pretutindeni:

„Iată, ne pregătim de cea mai mare sărbătoare creștină. Învierea Domnului este sărbătoarea sărbatorilor. Este bucuria cea mai mare. De Înviere, lumina copleșește întunericul și învinge moartea. Fiecare generație se bucură de această generație. Avem oameni noi, copii care cresc și înțeleg rostul acestei sărbători. Sărbătoarea a fost pregătită, ca în fiecare an, de o perioadă de 7 săptămâni - 6 săptămâni de post și Săptămâna Patimilor. Săptămana Patimilor este săptămâna cea mai plina de jertfă, cu adevărat precede cea mai mare sărbătoare. Se cuvine ca și în anul acesta, să gustăm și să ne luminăm din aceasta Lumină a Învierii și să trăim acest adevăr intens. Sărbătoarea Religioasă este comuniunea lui Dumnezeu cu oamenii, și a oamenilor cu Dumnezeu, a Pământului cu Cerul, a îngerilor cu oamenii și a sfinților și Maicii Domnului cu noi, oamenii  Să ne bucurăm și anul acesta de această Sărbatoare! Vă salut pe toți credincioșii! Este salutul la care nu se mai poate adăuga ceva. Sărbători cu Lumină, cu dragoste! Hristos a Înviat!”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6462 secunde