Alegeri într-o secretomanie totală

Mitică Iosif o înlocuiește pe Ioana Purcărea la șefia Sindicatului Salariaților din Învățământ

1343
2
Mitică Iosif o înlocuiește pe Ioana Purcărea la șefia Sindicatului Salariaților din Învățământ - miticaiosif-1364324692.jpg
Într-o nefirească și ultimă atitudine de stăpân pe… situație, Ioana Purcărea a refuzat, ieri, prezența mass media constănțeană la Conferința județeană a liderilor Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSIP) Constanța. Și mai trist este faptul că nimeni din sală nu a îndrăznit să riposteze atunci când fostul președinte SLSIP a justificat decizia printr-o ședință de comitet director. 

"Nu am lansat nicio invitație pentru presă la această întâlnire, așa că vă rugăm să respectați decizia comitetului director. Vom vorbi la telefon după terminarea întâlnirii", a precizat prof. Purcărea.

Evident că după conferință nu a răspuns la telefon nici ea, dar nici nou alesul Mitică Iosif, profesor de istorie la Școala Gimnazială "Ferdinand" din Constanța și, până ieri, vicepreședinte al SLSIP.

Nu știm ce explicație ar putea avea această atitudine ostilă, atâta timp cât pe ordinea de zi era prevăzută prezentarea Raportului de activitate al SLSIP pentru perioada martie 2008-martie 2013, adică cel de-al treilea mandat al prof. Ioana Purcărea.

Dar poate că ne pripim și, așa cum a declarat cu fiecare ocazie, și anume că nu are nimic de ascuns, va organiza o conferință de presă în care vom putea afla mai pe larg care sunt punctele forte ale celor trei mandate ale sale și ce lasă moștenire tânărului Mitică Iosif.

Speranța majorității celor cu care am discutat, ieri, după conferință este că în spatele noului lider ales nu va sta tot Ioana Purcărea, iar asocierea catedrei de istorie la care activează prof. Iosif la Școala "Ferdinand" cu inspectorul de specialitate prof. Petre Purcărea este doar o speculație.

De altfel, prof. Mitică Iosif s-a aflat în preferințele "electoratului" de la conferința de ieri, ca fiind cel mai tânăr contracandidat, cu speranța că își va aduce contribuția la revigorarea sindicatului învățământului constănțean.

Tot ieri, în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși prof. Mihai Contanu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prof. Mihaela Caterinici, de la C.S.E.I Maria Montessori Constanța și prof. Ion Popescu, de la Palatul Copiilor Constanța. În funcția de secretar executiv a fost aleasă prof. Eleonora Burnete, de la Școala Gimnazială "Sf. Andrei" din Mangalia.

Comentează știrea

Crina
27 martie 2013
Vesti bune!

Felicitari nou alesilor! De dragul vostru voi reveni la SLIP. Sper sa aveti intelepciunea de a nu repeta greselile fostului leader! Sanatate si putere de munca!

ala
15 aprilie 2013
un profitor

Mitica Iosif este cainele din curtea familiei Purcarea.De ani de zile, el i-a curtat intens cand pe sotul, inspectorul de istorie Purcarea, care e de neclintit in inspectoratul scolar de 15 ani, cand pe sotie, sindicalista Purcarea, si ea de neclintit de pe postul de lider SLSIP de aproape 20 de ani! De ce credeti ca sedinta de schimbare a conducerii, am zis intentionat "schimbare" si nu alegere, fiindca nu s-a ales nimeni, ci s-a uns "liderul" pregatit din timp de madam Purcarea, a fost tinuta cu usile inchise pentru presa? Iosif e un specimen de profitor, rupt de foame, care toata viata lui a lingusit pe mai marii sai, doar, doar se va capatui si el cumva. Si uite ca s-a capatuit, un post de lider de sindicat judetean nu-i de ici de colo, "munca" pe care o va depune e un fel de taiat frunza la caini, iar in schimb va castiga un salariu dublu, de la sindicat si de la scoala unde este incadrat ca titular, dar unde nu mai preda nici macar o ora, plus diurne si alte bonusuri oferite liderului pentru "munca sa". Iar profesorii vor ramane tot prostii sistemului bugetar, fiindca nu au invatat ca sindicatele, mai ales cele ale bugetarilor, cu zeci de mii de membrii, sunt create pentru a-i imbogatii pe liderii lor si nu pentru a apara drepturile membrilor de rand!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3252 secunde