Scandal mocnit

Pensionara Ioana Purcărea la al patrulea mandat?

1216
20
Pensionara Ioana Purcărea la al patrulea mandat? - ioanapurcarea621363793654-1363817169.jpg
Cu minimum 136 de participanți, Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar constănțean alege un nou președinte de sindicat pe 26 martie, la Casa de Cultură. Rămâne de văzut dacă va fi nou sau…

Luni, 18 martie, s-au încheiat înscrierile, iar prof. Mihai Contanu, catedra de matematică a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", nota pe blogul său: "Am să mă înscriu în această cursă; doresc ceva pentru acest sindicat-oamenii trebuie să privească din nou spre sindicat. Vreau ca sindicatul constănțean să fie respectat de către autorități și să nu fim chemați la discuții doar atunci când trebuie semnătura noastră".

În cursa pentru acest post s-au mai înscris prof. Mihaela Caterinici, de la Școala Specială nr. 2, prof. Ion Popescu - Palatul Copiilor, și prof. Mitică Iosif - Școala Gimnazială "Ferdinand", prof. Nicolae Scuratovschi - Liceul "Decebal" Constanța. Evident, toți cinci fiind contracandidații actualului președinte, prof. Ioana Purcărea, actualmente pensionară, cu catedră la Fundația Concord și care încheie cel de-al treilea mandat.

Într-o discuție pe care am avut-o în urmă cu aproape jumătate de an, Ioana Purcărea declara: "Statutul actual are un articol care spune foarte clar că cei care nu mai sunt salariați în învățământ pot fi de drept revocați. La ora aceasta, pe anul școlar 2012-2013, eu sunt salariat al Liceului Concord, pe 10 ore de psihologie, am contract individual de muncă. În cazul în care colegii mei vor modifica statutul în așa fel încât eu să nu mai am acest drept, o voi face în glorie și nicidecum ca un actor care își joacă ultima piesă cu luminile stinse și fără niciun spectator. A fi președinte de sindicat este o meserie, pentru că nici la ora aceasta nu le știu pe toate".

Legat de prevederile acestui statut al sindicatului, ieri, prof. Nicolae Scuratovschi declara pentru "Cuget Liber": "Când a fost aleasă Ioana Purcărea, în urmă cu 13 ani, statutul prevedea maxim două mandate de patru ani. A putut să-i ducă cu zăhărelul pe colegi și a schimbat în favoarea dânsei statutul. Nici în Republica Moldova președintele nu mai are dreptul la trei mandate, apoi la patru. Ce categorie mai reprezintă în calitate de pensio-nară? O să ajungem la dictatură și nu-i firesc!".

Și prof. Mihaela Caterinici consideră nece-sară o reformare a sindicatului pe mai multe aspecte: "În primul rând din punctul de vedere al comunicării în interiorul consiliului director, apoi al adoptării hotărârilor cu vot secret pentru a se elimina posibilitatea de control al voturilor. Sunt imperios necesare o transparență decizio-nală, o consultare a membrilor pe probleme esențiale pentru a adopta hotărâri, angajarea în proiecte locale care să vină în sprijinul membrilor de sindicat, nu să ne mulțumim cu cele lansate de la nivelul Federației".

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Decebal
21 martie 2013
Nedumerire

Pai Scuratovschi nu iese si el la pensie in septembrie? El pe cine va reprezenta?

Nec
21 martie 2013
Alegeri sindicale la judet

Ioana Purcarea reprezinta, nu cu onoare, un trecut sindical dubios, in care cufundarea in nebuloasa sforariilor a dus la conditia umilitoare a celuor de la catedra. Daca mai are un pic de demnitate, ii recomand anuntarea retragerii sale de pe lista candidatilor, in plenul adunarii viitoare. Sindicatul constantean are nevoie de un lider tanar, energic, de perspectiva, care sa puna interesele celor multi deasupra intereselor personale, capabil sa discearna pericolul compromiterii, din partea celor indoctrinati politic. La statutul de saraci si milogi ai bugetului, nu stiu ce s-ar mai putea adaoga ! Este vremea unei schimbari decisive, a unei operatii dureroase, care sa indeparteze cangrena ce sapa intr-unul din cele mai puternice (ca numar !) sindicate din tara! Lumea este in asteptare !

el
21 martie 2013
necunostinta de cauza

Daca i-ati cunoaste cu adevarat pe ceilalti combatanti, ati ajunge la concluzia ca SLSIP se va duce de rapa sub conducerea oricaruia dintre ei.

relu
21 martie 2013
dinozaurul psd-ist

doamne cum o mai rabda pamantul pe acest dinozaur...!!! cum mai venea ea la tv neptun pe vremea guv. boc sa sa dea mare cat de luptatoare este ea si cum apara drepturile cadrelor didactice...!!! de cand a venit usl-ul nu i se mai aude gura si tace ca cacatul in iarba...!!!

Clio
21 martie 2013
Mda

Aceasta persoana nu a avut decat un scop in viata: spaga..si ea si sotul ei, insp Purcarea, desi teoretic este un conflict de interese...si-au sporit averea, si probabil au cotizat amandoi pentru functii....dar la cat au luat de la altii....pentru cadrele didactice..NIMIC

Nicoleta
21 martie 2013
alegeri sindicale

Buna ziua, eu sunt de parere ca aceste lucruri se rezolva in interiorul S.L.S.I.P. Daca vreti fapte reale, vi le spun .Domnul Scuratovski iese la pensie in septembrie,pe cine mai reprezinta el? Domnul Contanu iese la pensie peste 3 ani si dna Caterinci la fel Ce ar trebui sa facem noi ceilalti? Sa-i alegem si apoi peste 3 ani sa facem iar alegeri?Stiati ca dl cu blogul lui este presedintele C.A.R-ului Cta? Sunt doua functii care se bat cap in cap. Nu se poate sa vorbeasca urat la adresa institutiei la care lucreaza.Eu sunt profesor in teritoriu,cred in acest sindicat , am participat la toate mitingurile la Bucuresti, la Constanta si nu voi permite nimanui sa denigreze acest sindicat. Daca vrei sa fii respectat, trebuie sa respecti si tu pe altii. Cei care le iau interviu doar celor doi, ar trebui sa se gandeasca , ca mai sunt si alti profesori din sindicat care au ceva de spus si de ce numai ei va asalteaza cu telefoanele. Vor sa isi faca campanie prin intermediul dumneavoastra , au si poze cu verdeata, ce dragut! V-ati intrebat vreodata cat timp petrece domnul vicepresedinte Contanu la sindicat? Si ce anume face dumnealui acolo?

john
21 martie 2013
LINISTE!!!

Cei mai trebuie........ in timpul mandatelor.... s-a maritat, fetele le-a maritat, ......case le-a facut..... ar trebui sa stea linistita!

JOHN
21 martie 2013
MITICA!!!!

Cel mai indicat ar fi ..... MITICA. Baiat tanar , de perspectiva.

AMALIA
21 martie 2013
VOTATI

ASA ESTE ,MITICA IOSIF E CEL MAI INDICAT,VOTATI-L CU INCREDERE

dana
21 martie 2013
votati

asa este ,e un baiat destept ,nu cu nasu pe sus ,iti raspunde frumos,nu ca actuala ,plina de ea ,doar banii conteaza ,este prietena atata timp cat are nevoie ,dupa nu te mai cunoaste ,banii conteaza pt ea.dati-o jos .sunt sigura ca nu va mai lua

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4187 secunde