Mizeriile de la BAC-ul de toamnă! Profesori complici la FRAUDĂ și ELEVI ELIMINAȚI pe baza probelor video!

1267
16

Articole de la același autor

Sistemul de învățământ constănțean se confruntă cu o situație fără precedent, mult-cântatele camere video amplasate în sălile de examen făcând primele victime post-probă. Este vorba despre eliminarea a cinci elevi de la Colegiul Economic Mangalia, de la proba de luni, 26 august, și a altor 13 elevi de la Liceul "Dimitrie Leonida" și 16 elevi de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari la proba de miercuri, 28 august. Briefingul de ieri organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost extrem de binevenit pentru a lămuri o situație care risca să degenereze din alte speculații. 


Cinci eliminați de la Colegiul Economic Mangalia 


Luni, 26 august, după finalizarea probei scrise la limba și literatura română, reprezentanții Comisiei județene deplasați la Liceul Economic Mangalia împreună cu reprezentantul Ministerului Educației au procedat la analizarea înregistrărilor video din sălile de examen. Le-a fost atrasă atenția de foiala a cinci elevi care aveau asupra lor ciorne și fițuici, moment în care au fost chemați să dea declarații cu privire la cele constatate. 


"Extrem de grav este faptul că aceste lucruri s-au petrecut sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, care au înlesnit prin neimplicare aceste fraude. Vorbim de o distanță de mai puțin de doi metri între catedră și băncile elevilor. Am discutat cu trei din cei cinci candidați eliminați și mi-au declarat că nu au dat nicio sumă de bani", a declarat ieri, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general. 


16 eliminați de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari 


Prin tragere la sorți, inspector prof. Paula Iordan a fost desemnată să monitorizeze desfășurarea probei de miercuri, 28 august, de la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu", ocazie cu care a depistat un elev cu o ciornă care nu îi aparținea. Întrebat în legătură cu existența acesteia, candidatul nu a recunoscut sub nicio formă că i-ar fi aparținut, motiv pentru care s-a trecut, la finalul probei, la vizualizarea înregistrărilor din sala de examen. Astfel, s-a constatat că 16 elevi au beneficiat de ciornele distribuite, după cum afirma ieri inspectorul școlar general, chiar de "cadrele didactice care aveau ca atribuțiuni să-i supravegheze pe acești candidați". 


13 eliminați de la Liceul "Dimitrie Leonida" 


Același scenariu al vizualizării filmărilor la finalul probei de miercuri, 28 august, a fost urmat și la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța, care oricum avea candidați eliminați. În urma vizionărilor, s-a constatat că 13 elevi dintr-o sală de clasă aveau fițuici și s-a solicitat eliminarea lor. 


Întrebat dacă în aceste cazuri se poate vorbi despre vreo sumă de bani, Răducu Popescu a afirmat că "deciziile președinților celor trei comisii, pe care doresc să-i felicit și pe această cale, se bazează pe probe video care nu relevă astfel de fapte. Organele abilitate vor putea ulterior, în urma discuțiilor cu cei implicați, să constate dacă la mijloc este vorba despre mită". 


"Voi solicita ministerului excluderea lor din învățământ" 


La briefing-ul de ieri, inspectorul general a declarat că va solicita Ministerului Educației eliminarea celor șase supraveghetori, câte doi în fiecare sală de examen, din sistemul de învățământ preuniversitar: "În cazul în care nu există o bază legală pentru o astfel de măsură, vom aplica cele mai drastice sancțiuni, pentru a oferi un exemplu și altora care cred că se poate. Consider că imaginea majorității dascălilor care sunt preocupați să-și îndeplinească sarcinile cu multă răspundere este pătată de aceste cadre didactice. Comisia de disciplină care a luat ființă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța va sta de vorbă cu fiecare din cei șase supraveghetori. Voi avea discuții, după începerea anului școlar și cu directorii unităților de învățământ să desemneze în comisiile de supraveghere a examenelor oameni serioși, pentru care răspund personal. De asemenea, voi lua legătura și cu sindicatele pentru a se delimita de astfel de cadre didactice, pentru că numai prin măsuri dure se poate însănătoși sistemul de învățământ românesc". 


Interesant este faptul că atât în clasa de la liceul din Năvodari, cât și la cea din Liceul "Dimitrie Leonida" există câte un elev care a scăpat "basma curată", pentru că nu s-a dovedit ca fiind vinovați de fraudarea probei de miercuri, 28 august. În final, ne întrebăm dacă există posibilitatea ca alte filmări de prin sălile de clasă ale celor nouă centre de examen să scoată la iveală alte cazuri de fraudă.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Proful de serviciu
30 august 2013
Bacul

Acesta este rezultatul direct al schimbarilor politice facute de mana dreapta a lui Suleyman,acest incompetent care zilnic schimba directorii dupa biletelele primite de la granzii locali.

Dracon
30 august 2013
BAC

Daca exista un profesor din tara asta de la educator la profesor universitar care in timpul carierei sale nu a primit nici o atentie imi tai o mana si o mananc.Ce inseamna camerele ce copiii sunt infractori.Aidetzi sa punem camere in toate clasele si un copil care copiaza la teza sa fie exclus din scoala.NU VA ESTE RUSINE?

noni
30 august 2013
mare nesimtit

Cel mai mare nesimtit striga in gura mare. Se bucura sa huleasca fraierii spagari, ca sa nu mai zica lumea ca el nu e corect, desi are sufletul foarte incarcat . Cum te simti generale, cum iti place sa te numeasca lumea, cand primesti directivele de la partid ?? Tu nu intri in categoria celor care fac abuz de influenta lor ?? Cei afectati de deciziile tale cretine, cum se simt, cum te percep ?? Intreb si eu nu dau cu parul...

baciu
30 august 2013
Junimea romana

Nu este numai vina profesorilor, in egala masura este si vina parintilor si elevilor. Tinerii nostri prefera sa mituiasca decat sa munceasca. Ajunsi la varsta majoratului acestia sunt deja corupatori. Intr-o tara complet anapoda, asa cum e Romania noastra, ar fi normal ca cei tineri sa lupte impotriva sistemului sa aiba atitudine, sa aiba un slogan, ceea ce nu e cazul. Ai nostri tineri prefera sa perpetueze vechile practici, sa cultive ideea efortului minimal (sau efort zero, daca se poate) si sa aiba pretentii uriase.

Răspuns la: BAC
Adăugat de : Dracon, 30 august 2013
Daca exista un profesor din tara asta de la educator la profesor universitar care in timpul carierei sale nu a primit nici o atentie imi tai o mana...
30 august 2013
bac 2013

toti comentatorii aveti goluri de memorie! de ce nu spunet ca frauda la bac a fost inventata si dezvoltata in anii cei multi cand PEDELISTII conduceau si organizau toate examanele! Ei au dezvoltat spaga,dar nemultumitii de acum sunt multumitii de atunci cand faceau toate magariile posibile si se ascundeau sub protectia ''conducatorului ''iubit! Ati uitat ca toate reclamatiile erau ascunse sub pres,ca nu transpira nimic! Acum ca s-a gasit cinvea sa scoata gunoiul la vedere,o dati pe politizare!Rusine sa va fie gunoaieleor care acum criticati ''curatenia'' care va duce spre normlitate!!!!!

anaconda
30 august 2013
Da cu Epure cum ramane?

Bine ca ai venit sa faci curatenie in inv. preuniversitar ca in cel universitar va invata Epure cum sa procedati.Despre el de ce nu-ti dai cu parerea?....Fa o comparatie - care este mai corupt: asistentul care lasa un elev sa copieze sau marele rector care ia spaga serioasa..Faci valuri ca sa spuna lumea ce mult muncesti

Sergiu
30 august 2013
Pt. ,,baciu''

Esti perfect lucid,ai dreptate ! Pe langa puturosenia grava mostenita de la parintii delasatori,elevii mai au si exemple cu duiumul de cum sa te cocoti in varful societatii fara sa ai merite,har,talent real, ci doar cu tupeu nesimtit de incult ghiolban.Alfel,,,organele'' ar trebui sa planteze camere de supraveghere si pe strazile patriei,ca sincer suntem sufocati de infractori periculosi. Sau infractorii dau undeva spaga sa nu fie supravegheati ?!

Popescu
30 august 2013
O singura masura

Scoateti media de la Bac de la calculul admiterii in facultate . O sa vedeti ca nimeni nu va mai da spaga deoarece nota nu mai intereseaza pe nimeni EXAMEN DE ADMITERE NORMAL!

noni
30 august 2013

Cum draku se face ca pdl-ul a inventat coruptia ?? Da Nastase ce a facut? Dragnea ce a fraudat ? Mai lasati-ne draku cu cakaturile astea !! Nu suntem nici prosti, nici uituci. Au furat toti, indiferent de partid. Asa cum bine spune cineva mai devreme, au toti impresia ca o spaga bine plasata, te rezolva cand ai nevoie si astfel competentele nu mai au valoare. Perfect adevarat, din pacate. Nu poti gasi de munca fara relatii. Dar sa vina acest general sa ne arate cat e el de corect cand toti profesorii stiu adevarul si dedesupturile, e jignitor. Poate repeta anumite lucruri ca sa ajunga si el sa le creada. Poate profesorul de serviciu, aduce niste completari comentariilor mele, cred ca intelege cel mai bine ce spun.

cory
30 august 2013
coruptie

Tot ISJ e corupt-sa stie toata lumea acest lucru.Timofte,Miu,Faliboga,Neagu toti iau spagi grase de la directorii care au de unde sa dea-care nu au subnt demisi de domul mare,mare inspector general foarte priceput

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde