Modele orientale în pictura interbelică românească, expuse la Muzeul de Artă Constanţa

207
Modele orientale în pictura interbelică românească, expuse la Muzeul de Artă Constanţa - modele2-1615390787.jpg

Articole de la același autor

Până la data de 30 aprilie, Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) organizează cea de-a XIII-a ediție a Festivalului „Primăvara artelor”. Primul eveniment a avut loc, deja, în cursul zilei de ieri, la Muzeul de Artă Constanţa, unde s-a desfăşurat workshopul intitulat „Redescoperim muzeul”. Astăzi, 11 martie 2021, festivalul continuă cu workshop-ul „Modele orientale în pictura interbelică românească”, la care vor participa masteranzii anului al II-lea de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, coordonați de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan și conf. univ. dr. Sânziana Romanescu.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, tot la Muzeul de Artă.

Scopul întâlnirii este acela de a le oferi participanților posibilitatea să studieze după mari artiști români interbelici, precum Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Ștefan Dimitrescu, Gheorghe Pătrașcu, ce au valorificat în operele lor motive orientale.

La ora actuală, muzeul de la malul mării deține o valoroasă colecție în acest sens, oferindu-le participanților oportunitatea de a reflecta asupra multiculturalității spațiului dobrogean, ce reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație artistică. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Centrul pentru Educație Interculturală Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5955 secunde