Modificările din calendarul anului școlar trebuie făcute doar în urma consultărilor cu specialiștii

139
Modificările din calendarul anului școlar trebuie făcute doar în urma consultărilor cu specialiștii - unnamed-1584969479.jpg

Articole recomandate



Orice modificare în calendarul anului școlar trebuie făcută în urma consultărilor cu specialiștii, sindicatele din educație și cu asociațiile de părinți și de elevi, atrage atenția Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), conform agerpres.ro.


"Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să genereze haos în sistemul de educație, în rândul cadrelor didactice, al părinților și al elevilor. Este inuman să se comporte așa, ca oficial al statului! Orice propunere sau modificare în calendarul anului școlar trebuie făcută doar după ce a fost bine analizată și în urma consultărilor cu specialiștii, sindicatele din educație, asociațiile de părinți și de elevi. Prin astfel de declarații există riscul major să fie paralizat sistemul de învățământ. În condițiile în care populația este panicată de acest COVID -19, astfel de 'exerciții de comunicare' în mass-media trebuie evitate", susțin sindicaliștii.


Viceprim-ministrul a avansat, luni, trei posibile etape despre anul școlar actual, dintre care una era repetarea acestuia.


FSLI precizează că ține în permanență legătura cu conducerea Ministerului Educației, dar și cu reprezentanții părinților și ai elevilor, și nu a fost discutat până în prezent scenariul înghețării anului școlar.


"Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore elevilor, părinților și cadrelor didactice. Prin urmare, suntem convinși că se pot găsi soluții pentru încheierea situației școlare a elevilor, dar și pentru cei care se află în anii de final de ciclu de învățământ și trebuie să susțină examenele naționale. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face apel la Ministerul Educației și Cercetării, la Guvernul României, dar și la Administrația Prezidențială să analizeze cu mare responsabilitate situația, astfel încât să fie luate cele mai bune decizii pentru elevi", menționează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7406 secunde