Școala de acasă, fără teme, fără absențe și fără note!

1270
Școala de acasă, fără teme, fără absențe și fără note! - fotofondscoaladeacasa2-1584896595.jpg

Articole de la același autor

Sunt aproape două săptămâni de când au fost suspendate cursurile tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor, iar copiii stau în case. Primite cu entuziasm, lecțiile online și programul Școala de acasă au devenit, însă, coșmarul multor părinți, care se plâng că unii profesori dau dovadă de exces de zel și dau teme lungi și dificile. Conducerea ISJ a luat atitudine.

Intrați în vacanță forțată din cauza virusului Covid-19, elevii din județul Constanța au scăpat de ore, lecții, făcut de teme până la 10 seara. După câteva zile de relaxare, săptămâna trecută a fost demarată campania Școala de acasă, menită să îi ajute să nu piardă ritmul și să își continue activitățile de învățare.

Cu toate acestea, unii învățători și profesori au luat mult prea în serios recomandările Ministerului Educației de a face cursuri online și de a da de lucru elevilor. Așa se face că mulți școlari, elevi au ajuns să facă fișe cu zeci de exerciții într-o zi, fișe pe care le primesc părinții pe grupurile de whatsapp și pe care apoi trebuie să le transmită înapoi cadrului didactic, spre verificare.

"Este foarte bună ideea acestor lecții online. Dar, din zi în zi, am ajuns să facem foarte multe teme, mai ales la matematică. Doamna învățătoare ne dă fișele și apoi trebuie să lucrăm și seara să i le transmitem rezolvate. Este însă foarte mult și nu cred că este normal să aibă de lucru, în această perioadă, exerciții din tot felul de culegeri pentru olimpiade, mai ales în condițiile în care explicațiile nu se fac față în față, ca la școală. Trebuie să stăm toată familia să ne batem capul să le rezolvăm. La limba română, trebuie să citească și apoi să facă rezumatul poveștilor. Este mult mai frumos, dar tot este destul de mult", ne-a povestit Cristina S., mama unui elev în clasa a IV-a.

"Aceste măsuri trebuie respectate!"

Tocmai de aceea, la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a transmis o nouă adresă către directorii unităților de învățământ, în care li se cere să pună în vedere cadrelor didactice faptul că lecțiile online trebuie să se desfășoare cu moderație și fără să se pună presiune pe elev.

"Având în vedere situația actuală, în care activitatea didactică se desfășoară online, vă aducem la cunoștință faptul că activitățile online nu se substituie cursurilor, ci au rolul de a crea un cadru educațional în această perioadă. Vă rugăm să vă dimensionați activitățile astfel încât volumul de lucru al elevilor să nu fie prea mare, pentru a nu fi nevoiți să petreacă mult timp în fața calculatoarelor sau echipamentelor electronice. Nu se transmit părinților materiale pentru a fi printate (fișe de lucru). Toate materialele vor fi în format editabil pentru a fi completate online. Nu se dau teme. Nu se notează elevii. Nu se pun absențe. Vă rugăm să comunicați aceste aspecte tuturor cadrelor didactice și să vă asigurați că aceste măsuri sunt respectate", se arată în adresa semnată de inspectorul școlar general adjunct Anca Dragomir.



Sindicatele vor proceduri scrise, clare


Pe de altă parte, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, la care este afiliat și Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, a transmis deja către Ministerul Educației o adresă prin care solicită intervenția clară și precisă prin proceduri scrise, aplicabile la nivel național pentru toate nivelurile de învățământ, privind desfășurarea activităților în această perioadă și plata drepturilor salariale pentru toate categoriile de personal din învățământ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5711 secunde