Guvernul dotează Constanța cu un spital militar. "Sistemul medical local este subdimensionat"

1128
Guvernul dotează Constanța cu un spital militar.

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a anunțat, sâmbătă, că un spital militar de campanie pentru a avea pregătite efective în lupta cu pandemia Covid-19 va fi amenajat, în această săptămână, la Constanța.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că a recomandat ca unitatea mobilă să fie amplasată pe terenul Ministerului Sănătății unde ar fi trebuit să se construiască Spitalul Regional, în zona "Sere". Surse politice au spus că se ia în calcul și ca acesta să fie amenajat pe terenul stadionului "Portul", însă, totuși, este de preferat o locație aflată mai la marginea orașului și nu în centrul Constanței.

Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.

În plus, ca urmare a demersurilor prefectului județului Constanța, George Niculescu, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția Covid-19 pentru pacienții testați.

"Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare.

Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar.

Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei", a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde