Noi proiecte stabilite între Universitatea ”Ovidius” și Universitatea ”Trakya” din Turcia

321
Noi proiecte stabilite între Universitatea ”Ovidius” și Universitatea ”Trakya” din Turcia - uoc-1648711353.jpg
La Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a avut loc miercuri, 30 martie, o nouă întâlnire bilaterală în cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.

Potrivit rectorului UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, încetarea restricţiilor pandemice a creat contextul prielnic pentru redeschiderea perspectivelor de colaborare internaţională în cadrul parteneriatului derulat, iar întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii academice turce a reprezentat un bun prilej pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor propuse.

Din delegația turcă au făcut parte rectorul Universității de stat Trakya, prof. univ. dr. Erhan Tabakoğlu, prorectorul prof. univ. dr. Murat Türkyilmaz și consilierul rectorului pe probleme de comunicare și relații internaționale, Kivac Ada.

La întâlnire s-a analizat propunerea de colaborare pentru realizarea unei platforme online comune care să reunească oferta universității de transfer tehnologic și de cunoaștere cu cererea din mediul de afaceri.

„În contextul interesului existent la nivel european față de realizarea de programe de cercetare care încurajează cooperarea în regiunea Mării Negre, vrem să demarăm în săptămânile următoare discuții pentru proiecte în această zonă. Astfel, ne dorim să construim o ambarcațiune de cercetare, de mici dimensiuni, care să poată ieși săptămânal în largul mării pentru a colecta date de mediu, oferind mai multă flexibilitate și eficiență, cu un buget mai mic. Cea de-a doua propunere vizează construirea unei drone subacvatice care să poate fotografia și colecta informații despre la calitatea apei, un proiect la care lucrează deja cadre didactice ale Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole”, a precizat prorectorul pentru cercetare și inovare, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu.

De asemenea, cele două delegaţii au avut o nouă rundă de discuții în vederea stabilirii unui program de întâlniri, în care să fie analizate aspectele tehnice legate de proiectarea și constituirea, în parteneriat cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia, a viitorului program internațional de Limba și literatura română - Limba și literatura turcă, cu dublă licențiere.

La întâlnire au participat şi: consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” din Constanța, Tuna Balkan, prorectorul pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți, prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorectorul pentru cercetare și inovare, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Diane Vancea și directorul Laboratorului româno-turc de cercetări matematice „Grigore Moisil” al UOC, conf. univ. dr. Denis Ibadula.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6469 secunde