Precizările rectorului Universității ”Ovidius” cu privire la reluarea cursurilor

2190
Precizările rectorului Universității ”Ovidius” cu privire la reluarea cursurilor - campus-1646753691.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul confuziilor create ca urmare a declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la reluarea imediată a cursurilor fizic în universități și anularea celor online, ca urmare a ridicării tuturor restricțiilor din această noapte, dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a adus clarificări

„Studenții ar trebui să revină la cursuri gradual, după ridicarea stării de alertă. Știți că am pledat întotdeauna pentru o tranziție graduală, și în cazul restricțiilor și în cazul universităților. Eu pot să vă spun, de exemplu, la Universitatea de Medicină «Carol Davila» din București, unde eu sunt profesor, cred că o perioadă de tranziție e necesară, pentru refacerea orarelor, accesul în spitale, unde avem pacienți infectați. Sunt multe elemente care trebuie luate în considerare și la alte universități, încât să fie posibilă această tranziție, în această lună. Există o ordonanță 99 care modifică legea 55, care ar putea să permită fiecărei universități, prin decizia Senatului, să ia o măsură tranzitorie care să asigure și reîntoarcerea la condiții de normalitate, la activitate față în față într-o perioadă de tranziție care nu trebuie să fie foarte lungă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Întrebat în legătură cu modalitatea decisă pentru revenirea studenților la Universitatea „Ovidius”, rectorul Dan Marcel Iliescu a declarat: „Începând cu 9 martie, în Universitatea «Ovidius» întreaga activitate didactică se va desfășura cu prezență fizică. În perioada 9-18 martie facultățile/ departamentele vor efectua demersurile necesare în vederea asigurării tranziției de la sistemul online la activitățile cu prezența fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II-lea”.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9445 secunde