Panică printre candidaţii de la titularizare! "Șase ore de stat în sală, la 50 de grade. Nu sunt în toate mințile!"

7465
3

Articole de la același autor

Cu doar două zile înainte de organizarea probei scrise a concursului național de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar, cunoscut mai mult drept titularizare, ministrul Educației, Ligia Deca, a solicitat tuturor inspectoratelor școlare să ia măsuri speciale, în contextul caniculei anunțate pentru această perioadă.

De altfel, pe rețelele de socializare, candidații la Titularizare 2024 se întrebau cum vor rezista șase ore de stat în sală, la 50 de grade, dacă se solicită ca cel târziu la ora 8 să se intre în săli. „Venim de la ora 7, examenul începe la ora 9 și durează până la ora 13. Șase ore de stat în sală, la 50 de grade. Nu sunt în toate mințile!”, comenta un candidat.

Alți candidați voiau să afle când vor fi afișate noile centre, cu aer condiționat. În schimb, unii lansează curiozități de-a dreptul puerile, de genul „Cum stați cu învățatul? Cum credeți că vor fi notele având în vedere faptul că se scanează lucrările?” Cele mai multe întrebări sunt legate de… îngrășarea porcului în ajun, adică „pe ce v-ați axat mai mult pentru titularizare educatoare?”. Sau „ce credeți că pică la literatura română (profesori)?”. Va să zică, nici profesorii nu sunt mai departe de cei din bănci…



„Ne organizăm!”

Revenind la solicitările ministrului Ligia Deca, vor fi asigurate apă și asistență medicală pentru candidați și s-a cerut ajutor autorităților locale pentru a pune la dispoziție aparate de aer condiționat în sălile de concurs. Ministrul mai anunță că se ia în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, astfel încât să fie folosite cu prioritate instituțiile care dispun de climatizare corespunzătoare.

Luni, 15 iulie, Sorin Mihai, inspector școlar general la Constanța, transmitea că „ne organizăm, astfel încât să avem condiții adecvate pentru desfășurarea titularizării. Având în vedere prognoza meteo, IȘJ Constanța, în colaborare cu autoritățile locale și cu unitățile de învățământ universitar, identifică soluții astfel încât în centrele de concurs să fie asigurate condiții optime pentru desfășurarea examenului”.

La nivelul județului Constanța, pentru susținerea acestei probe, care va începe la ora 9.00, vor participa 1.130 de candidați.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratul școlar în intervalul 1-2 august.



Din nou puține posturi pe perioadă nedeterminată

La nivel județean sunt disponibile 2.786 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, respectiv determinată. Dintre acestea, 390 de posturi didactice/catedre vacante sunt pentru angajare pe perioadă nedeterminată (310 în mediul urban şi 80 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt la următoarele discipline: învățământ antepreșcolar (49 posturi – 23 candidați înscriși), învățământ preșcolar (63 de posturi – 260 candidați înscriși), învățământ primar (63 de posturi – 150 candidați înscriși), educație fizică și sport, respectiv pregătire sportivă de specialitate (58 de posturi – 108 candidați înscriși), profesor – consilier școlar (31 de posturi– 57 candidați înscriși).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi transmise și prin e-mail, după afișarea rezultatelor, până în data de 24 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează, atât la inspectoratul școlar, cât și pe site, în data de 31 iulie 2024.



La închiderea ediției, ISJ Constanța atrage atenția cu privire la modificarea locațiilor a trei centre de examen.

În contextul temperaturilor extreme anunțate pentru această perioadă, în conformitate cu prevederile OME 6877/22.12.2023 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2024-2025, au fost stabilite următoarele centre de examen:

1.   Școala Gimnazială Nr. 28 Dan Barbilian Constanța (inițial Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța);

2.   Liceul Tehnologic Tomis Constanța;

3.   Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța (inițial Colegiul Comercial Carol I Constanța);

4.   Școala Gimnazială Nr. 24 Ion Jalea Constanța (inițial Liceul Teoretic Ovidius Constanța)

5.   Centrul Școala Gimnazială Nr. 16 M.I. Dobrogianu Constanța.

La nivelul județului Constanța, pentru susținerea acestei probe, vor participa 1130 de candidați. 


Comentează știrea

Mintea pe canicula
15 iulie

Mi-e greu sa inteleg unele ratiuni si in mod cert la mine nu e de la canicula ! [1] "se solicită ca cel târziu la ora 8 să se intre în săli", adica si pina spre 9.00 se poate intra in sala de examen. Poate. "PINA la ce tirziu", adica 8:00 e ora maxima de intrare in sala ! [ mai degraba ] [2] "Nu sunt în toate mințile!", ceva poate putin adevar ar fi dar nu in mod absolut. Chiar in conditii putin modificate tot ar fi minim 4 ore si 30 minute. [ 4h testul si 30min la limita intrare-iesire dar doar pt. unii mai "rapizi/intirziati", pe medie cam 5ore ] Si 5ore tot e considerabil si vara pe canicula ! [3] "50 de grade" fara aer-conditionat poate spre perioada mediana, final, etc ! [4] In principiu, caldura poate limita si capabilitatile, adica 30minute pt. cine are nevoie se poate prelungii durata examenului, pina la 4ore si 30 minute [5] Inspectoratul toate salile cu AC, altfel ... [ organizare, nu se poate altfel ! ], poate si jurnalistic o sala "model" de vizitat sa vada si publicul cum sint "chinuiti profesorii" [6] Exista si forumul iidiotilor, acuma fiecare ce citeste sau cum e repartitia "nepregatitilor si ... " [7] La plins e in fct. de psihic si asa e firea umana la unii, dar nimeni cu "o idee de propunere ,,, ca pt. organizatori nici nu vad-aud-au alte planuri ...", dar zici cum ar trebui sa fie bine in viziunea celui care sustine un examen ! Concluzie. La timp asa pe limita poate 30minute poate max. 1ore se mai poate ajuta in avantajul candidatului, dar 5ore tot ar fi si e ceva ! Altfel, poate o aminare cu 1saptamana ... dar iar ca e vara, etc ! Succes Candidatilor !

Mintea pe canicula
15 iulie

Virsta asa, psihicul mai fragil sau poate si ca acolo a focalizat vederea. A fost si evaluarea nationala si bacalaureatul vine si admiterea. Astia mai spre juma de buletin sau mai adolescenti cu drepturi depline ca parca alta structura si tot vara. Sa fie oare spaima mai mare cu varsta sau o molima ceva pe curajosi. Ca asa e si la lupta, multi viteji si multe placinte ! Jurnalistic, o centralizare pe cite sali cu dotari corespunzatoare de vara, inclusiv aer-conditionat. Intuitiv, pe titularizare mai redusi la curaj de citeva scoli, adica intuitiv ar trebui AC pe toate clasele ! [apa mai de acasa ca si frigiderul te ajuta, ceva mai prevazator ... ca asa obisnuiesc cei normali care isi stiu bine obiectivele ].Nici un examen nu e simplu, dar parca prea asa focalizata citirea doar pe extreme ! Vrei-nu vrei unele aspecte asa sint : e examen, trebuie o clasificare, un nivel ! Ce doresc plingaciosii : 10zece la toti si fiecare direct sef de catedra pe unde doreste ca e Canicula si sa vina la usa directorul scolii cu repartitia ! Sau o alta varianta practic e sa inceapa cu 1ora mai devreme examenul de la 8:00 [ pai ... dar si aici ca peste tot si la minister si la ... si la doar acolo citiva si atita in mod autoritar si uneori poate ca asa e cind ai o viziune limitata sau ... principiile democratice ]

Mintea pe canicula ["Reacția profesorilor la nedreptatea făcută unei candidate în ședința de repartizare"]
15 iulie

Forumurile alea, citesti dar cine ce zice, o fi de incredere, o fi silitor[e], adica e bine sa sti si pe cine citezi ! Era bine cu cineva cunoscut, care a dovedit la lupta educationala adevarata valoare dar nemernicia sistemului ... Ce face? mai trebuie odata sa reia provocarea ? Poate deznodamintul ca [Strigăt disperat al unei tinere profesoare către IȘJ Constanța. "Vreau să mi se facă dreptate!"] ... Eu cred ca ar fi fost interesanta vizuiunea de atunci, poate de acuma ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5368 secunde