Părinții sunt luați la întrebări. De ce nu v-ați dat copiii la clasa pregătitoare?

2749
24
Părinții sunt luați la întrebări. De ce  nu v-ați dat copiii la clasa pregătitoare? - fondparintii-1456336083.jpg
Zilele acestea, unitățile constănțene de învățământ, atât din municipiu, cât și din județ, se pregătesc să primească în vizită viitoarele generații de școlari, care bat la porțile "afirmării" în clasa pregătitoare.

Peste 7.300 de viitori elevi constănțeni sunt așteptați să se înscrie în cele 302 clase pregătitoare, potrivit proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017, făcut public pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Unitățile de învățământ știu deja numărul de clase de care dispun, cele mai multe fiind aprobate la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" (șapte clase). La Școala Gimnazială nr. 30 "Gh. Țițeica" vor exista șase clase pregătitoare, iar câte cinci clase vor înscrie școlile nr. 24, 12 și 37.

În program step by step, în anul școlar 2016-2017, vor funcționa două clase, aprobate la Colegiul Pedagogic "Con-stantin Brătescu" și la Școala Gimnazială nr. 22 "I.C. Brătianu".

Se fac înscrieri și sâmbătă

Până luni, 29 februarie, când vor debuta înscrierile în clasa pregătitoare, prin excepție, săptămâna aceasta, se primesc solicitările de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016. Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învățământ, neexistând posibilitatea completării online. Precizăm că în acest sens, școlile vor fi deschise și sâmbătă, 27 februarie, între orele 9 și 13.

În solicitările părinților se va menționa cauza amânării înscrierii în învățământul primar. Părintele poate depune o singură solicitare, fie la școala de circumscripție, fie la o altă școală din lista unităților de învățământ cu locuri disponibile. Solicitările vor fi verificate și centralizate de unitățile de învățământ și transmise inspectoratelor școlare spre avizare.

Din anul școlar viitor, conform unui ordin semnat de actualul ministru al Educației, nu vor mai fi înscriși în clasa I copiii care nu au "absolvit" clasa pregătitoare".

TelVerde pentru reclamații

Până pe 22 aprilie, de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00, Inspectoratul Școlar Județean Constanța dispune și de linia TelVerde 0800 816 241 (telefon gratuit), pentru facilitarea informării suplimentare a părinților cu privire la înscrierea copiilor în învățământul primar: metodologie, calendar, traseul educațional, oferta educațională, organizarea circumscripțiilor școlare, evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului. În același timp, se pot face și sesizări în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupție din sistemul de învățământ.

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
unul tupeist
24 februarie 2016
De ce miha nu vrei sa pleci?

Te cam intreci cu gluma. Nu vrei sa demisionezi, dar nu intelegi ca asa e normal! Incapatanarea nu te ajuta cu nimic, pana la urma tot asta o sa faci!

ptr cei irascibili
24 februarie 2016
fara nervi, va rugam!

Nu va enervati, intr-un fel demisia lui stan are legatura chiar si cu subiectul acestui articol!

Incredibil!
24 februarie 2016
Doamna stan, va rugam...

Nu mai putem cu astia care scriu in fiecare zi despre stan! Nu ii mai suportam. Ne-au facut creierii varza cu demisia lor. Va rugam, doamna directoare de la 28, ori ii dati afara pe-astia, ori va dati dvs demisia! Nu mai rezistam, ne-au umplut de nervi. Huooo.

Radu Popescu..
25 februarie 2016
sc.39...

Dacă aveți probleme la înscrierea în clasa ZERO,pregatiti 250 euro pentru madam directoare Nicoleta,care are un intermediar..una Iulia,o secretara..care e pe acolo,pe post de lins...

LIBERTATE
25 februarie 2016
LIBERTATE!

Vrem sa avem voie sa facem activitati serbari, excursii si alte lucruri interesante cu copiii! Vrem sa punem pe peretii scolii panouri cu diplome, poze, picturi, cum sunt la toate scolile, ca nu suntem la spital! Vrem sa aiba parintii motive sa aduca copiii la scoala nostra, nu sa-i gonim! Nu mai vrem sa scriem o mie de hartii aiurea! Nu suntem la puscarie. Jos dictatura bolnava a lui STAN! Dati-ne scoala inapoi! VREM LIBERTATE!

stan
25 februarie 2016
voi demonta tot!

Nu e adevarat ce spun astia! Au voie sa faca si serbari, si alte activitati, dar totul trebuie supervizat de MINE! Daca EU consider ca e bine, se face, daca nu, nu. De obicei nu....Pe pereti nu se pune nimic, ca daca le cade in cap la copii/? Excursii se pot face, dar numai cu DOSAR mare, mare, aprobat de isj cu o luna si...inainte, facturi pro-forme de la firma de transport, etc, etc. Orice iesire in oras in parc, oriunde, cu elevii trebuie aprobata de mine si prezentat DOSARUL. Mi se pare normal si corect ca totul sa fie supervizat de mine. Deviza mea este: RESPECTAM LEGILE IN VIGOARE! semnat, general in rezerva, comandant de penitenciar educational, director prof dr. Stan Mihaela (ps nu cumva sa scrieti cu friction, ca e vai de voi, va asteapta un calvar si mai mare. Portile scolii sunt deschise, dar sa stiti ca cadrele didactice nu sunt prea bune...)

Răspuns la: LIBERTATE!
Adăugat de : LIBERTATE, 25 februarie 2016
Vrem sa avem voie sa facem activitati serbari, excursii si alte lucruri interesante cu copiii! Vrem sa punem pe peretii scolii panouri cu diplome...
parinte
25 februarie 2016
fost elev la 28

Cum doamna stan, eu am avut copilul la 28 si a avut invatatoare buna, profesori buni, a fost admis la Mircea! De ce spuneti asta? Acum am un copil pe care vreau sa-l inscriu la pregatitoare. Ma faceti sa am dubii, sa-l duc in alta parte. Ce s-a intamplat?

stan
25 februarie 2016
nu veniti aici, ca am nevoie de liniste!

Ati avut profesori buni, invatatoare buna, dar acum nu mai sunt asa. Lucrurile s-au schimbat mult. I-am citit eu, nu sunt buni de nimic!

director 28
25 februarie 2016
Sfat de bun simt

Singura invatatoare buna, foarte buna a sc 28 a fost doamna inv. Seucea, dar acum este inspector! Cand se intoarce dumneaei, va sfatuiesc sa va inscrieti copiii la noi! Voi aproba o clasa de 30 de elevi, si....atat! Nici macar un copil in plus! Pana atunci nu va sfatuiesc sa faceti cerere.

Răspuns la: fost elev la 28
Adăugat de : parinte, 25 februarie 2016
Cum doamna stan, eu am avut copilul la 28 si a avut invatatoare buna, profesori buni, a fost admis la Mircea! De ce spuneti asta? Acum am un copil...
Miha, uita-te pe fereastra
25 februarie 2016
Azi e soare, zi buna ptr mutare!

Ieri a plouat, n-a fost o zi potrivita pentru evacuarea livingului-cabinet-fumoar, ca putea sa se strice mobilierul. Astazi, in schimb, vremea este superba, numai buna ptr o DEMISIE reusita! Hai, ce te impiedica s-o faci? Te ajutam daca vrei, scriem noi cererea, tu doar s-o semnezi! Nu putem s-o semnam noi, ca facem doamne fereste, vreo alta bazaconie - fals in documente- si ne capatam belea! Ei, ce zici? Semnezi?

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde