Peste 200 de candidați în județul Constanța, la examenul de definitivat

183

Articole de la același autor



Liceul Teoretic "Traian" din Constanța găzduiește, astăzi, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, la care s-au înscris 201 candidați. 


Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de patru  ore, iar accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8.00 - 8.45, pe baza actului de identitate. În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. 


Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sala după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de trei ore de la deschiderea plicului cu subiecte. Este interzis accesul candidaților în sălile de concurs cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază sau facilitează comunicarea la distanță, alte obiecte ori materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. 


Rezultatele vor fi afișate la sediul centrului de examen și se publică pe site-ul www.definitivat.edu.ro, miercuri, 31 iulie, urmând ca, în perioada 31 iulie - 1 august, să se înregistreze contestațiile, iar luni, 5 august, să fie afișate rezultatele finale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5245 secunde