Pregătiri pentru startul Festivalului Antic "Tomis"

231
Pregătiri pentru startul Festivalului Antic

Articole de la același autor

Peste doar 10 zile, atât constănțenii, cât și turiștii vor putea lua parte la Festivalul Antic "Tomis", un eveniment cultural important al orașului Constanța, care pune în valoare istoria și vestigiile antice ale vechii cetăți a Tomisului. 


Evenimentul va avea loc la Termele Romane de la Poarta 1, în vecinătatea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie. Aici, publicul este invitat la o serie de ateliere și meșteșuguri antice, ateliere de gastronomie antică, ateliere de limba greacă și latină, lupte cu gladiatori și mult așteptatele reconstituiri de bătălii antice. 


În plus, oamenii sunt așteptați la alte jocuri și întreceri sportive antice, dansuri antice, concerte de muzică folk în aer liber etc. Organizatorii festivalului sunt Asociația Culturală "Tomis" și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 
Evenimentul, unic în țară, pune în valoare patrimoniul istoric dobrogean, prin activitățile desfășurate timp de două zile, pe 30 august, începând cu ora 18.00, până pe 1 septembrie, ora 21.00. 


Prin intermediul acestui eveniment, se încearcă, în primul rând, atragerea publicului tânăr, elevi și studenți, care, pe lângă activitățile menționate, vor putea asista la relansarea interesului public pentru limbile antice, cum ar fi greaca veche și latina. În plus, în cadrul festivalului, atât constănțenii, cât și turiștii vor găsi și o librărie de istorie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5823 secunde