Premiile oferite de Ministerul Educației elevilor olimpici vor fi mărite

257
Premiile oferite de Ministerul Educației elevilor olimpici vor fi mărite - xpremiiolimpici-1651137611.jpg
Ministerul Educației a publicat joi, 28 aprilie, pe site-ul său oficial, spre consultare publică, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și prorogarea unor termene, care privește mărirea cuantumului pentru premiile elevilor olimpici.

Potrivit acestui proiect, elevii care obțin premiul I la olimpiadele naționale vor primi 1.000 de lei, iar pentru premiul al II-lea vor primi 700 de lei.

Din Nota de fundamentare am reținut următoarele schimbări preconizate: „1. completarea art. 57, în sensul în care se majorează cuantumului stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale, astfel:

i) pentru premiul I - 1000 de lei;

ii) pentru premiul al-II -lea - 700 de lei;

iii) pentru premiul al- III-lea - 500 de lei;

iv) pentru mențiuni - 300 de lei."

2. completarea art. 82, astfel încât elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular să beneficieze de bursă de performanță.

-completarea articolului 111 și stabilirea unui cuantum de 200 de lei/zi/participant pentru finanţarea organizării olimpiadelor naționale școlare; finanțarea se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei”.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.9506 secunde