Profesor constănțean, laureat al premiilor "Cercetătorul anului 2012"

364
Profesor constănțean, laureat al premiilor
Tânărul profesor Costel Coroban, de la Cambridge School Constanța, la doar 25 de ani a devenit laureat al premiilor "Cercetătorul anului 2012", oferite de Arhivele Națio-nale ale României, ocupând locul al treilea. 


Cercetător în istorie sub îndrumarea prof. dr. Silviu Miloiu la Universitatea Valahia Târgoviște, dar este absolvent al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, dascălul a fost onorat cu acest premiu pentru lucrarea realizată în cursul anului 2012: "Potârnichile Gri. Spitalele Femeilor Scoțiene în România 1916-1917".

Volumul, însoțit de o Prefață semnată de Excelența Sa, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România, are ca subiect inedit misiunea unei organizații nonguvernamentale de doctorițe și asistente scoțiene în Dobrogea și Sud-Estul României în timpul Primului Război Mondial. Lucrarea consemnează, de altfel, și prima descriere prin ochi străini a retragerii populației din Dobrogea din iarna lui 1916, contribuind astfel la întregirea tabloului general al desfășurării Primului Război Mondial pe teritoriul României.

De remarcat, de altfel, că datorită blocărilor de posturi bugetate și situației generale din cercetarea românească de la malul mării, profesorul Costel Coroban este singurul dintre laureați care activează în învățământul preuniversitar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Veste bună pentru profesori
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ieri - elevi, azi - profesori
Pagina a fost generata in 0.3119 secunde