Răsfăț cultural, în week-end. Unde vă puteți petrecere timpul liber

339
Răsfăț cultural, în week-end. Unde vă puteți petrecere timpul liber - fotofondrasfatcultural-1578694024.jpg

Articole de la același autor

După atâtea mese întinse și petreceri, constănțenii care vor să se relaxeze, dar și să se bucure de puțină cultură în week-end, au de unde alege. Teatrele încep reprezentațiile și au pregătit spectacole frumoase, iar pentru copii este un program plin la Festivalul Iernii.


Aventura se încheie, în acest sfârșit de săptămână, în Palatul fermecat. Sâmbătă și duminică, Festivalul Iernii își așteaptă oaspeții cu spectacole de teatru și recitaluri muzicale. Sâmbătă, de la ora 18.00, ansamblul folcloric "Plai de dor" din comuna Albești și ansamblul folcloric "Flori dobrogene" din comuna Mihail Kogălniceanu vor crea o atmosferă antrenantă. Începând cu ora 19.00, MC Music Năvodari va reveni pe scena Palatului Fermecat. Apoi, duminică, de la ora 18.00, prietena copiilor, trupa Zbumzzi va susține un spectacol de animație. Gala de închidere a Festivalului Iernii se va desfășura începând cu ora 19.00, vor fi premiați copiii participanți la ateliere. Accesul publicului la Festivalul Iernii este gratuit.


Teatrul de Stat Constanța a pregătit pentru constănțeni două comedii savuroase. Sâmbătă, de la ora 19.00, va fi jucată piesa "Desculț în parc". Un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea devin protagoniștii piesei de teatru "Desculț în parc", de Neil Simon. Cei doi demonstrează că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarbă este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. Piesa a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda și Charles Boyer. Pe scena constănțeană, Liviu Manolache este regizorul, dar și interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el, pe scenă vor evolua actorii Nina Udrescu, Florina Stănculeț, Tani Ștefu și Cosmin Mihale. Scenografia este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.


Seri de teatru și operă
Duminică seara, tot de la ora 19.00, aveți ocazia să vă reîntâlniți cu una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Este vorba despre piesa de teatru "Gaițele", de Alexandru Kirițescu, în care peripețiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase și bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.


Montarea de la Constanța, semnată de Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai bune versiuni ale acestei piese, care se joacă în multe dintre teatrele românești. Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adi Dumitrescu, Mirela Pană și Liliana Cazan. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.


Și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" își reia activitatea în acest week-end. Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 18.30, tradiționalul "Concert de Anul Nou" deschide seria de evenimente pe care instituția de cultură le va găzdui anul acesta. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, alături de orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", vor evolua soliștii Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Maria Cernat, Răzvan Săraru, Doru Iftene și Marius Eftimie.


"Elixirul dragostei", operă a cărei muzică a fost compusă de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani va fi prezentată publicului, duminică, 12 ianuarie, de la ora 18.30. Regia artistică poartă semnătura lui Ognian Draganov. Scenografia este concepută de Cătălin Arbore.


Conducerea muzicală este asigurată de Radu Ciorei. Corpul de soliști este format din Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel și Mihaela Ionescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6075 secunde