S-a deschis sezonul fraudelor la Bac. 14 eliminați la limba română

617
S-a deschis sezonul fraudelor  la Bac. 14 eliminați la limba română - bac-1404148136.jpg

Articole de la același autor

După lunga sesiune de probe orale de la Bacalaureatul 2014, care n-a făcut altceva decât să lungească agonia, de ieri probele scrise au debutat cu primele 14 "victime".

Ieri, 5.317 absolvenți constănțeni de clasa a XII-a au susținut, în cele 51 de centre de examen, proba scrisă la disciplina limba și literatura română, 14 dintre ei fiind eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă, fiind prinși asupra lor cu telefoane mobile, notițe și însemnări. Iată distribuția pe centre de examen: un candidat la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, doi candidați - Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia, un candidat - Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", un candidat - Colegiul Tehnic "Tomis", un candidat - Liceul Cobadin, un candidat - Colegiul Tehnic Energetic, cinci candidați - Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă, doi candidați - Colegiul Național de Arte "Regina Maria". Facem precizarea că respectivii frauduloși nu sunt neapărat elevi ai liceului unde au susținut proba.

În conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de  bacalaureat, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

"Băi, frate, iar poezie!"

Ieri, pe la ora 11.30, au început să iasă din examen primii candidați de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, foarte supărați pe faptul că nu s-a putut… face nimic. Toți cei cu care am stat de vorbă ne-au declarat că au avut parte de supraveghetori "care nu ne-au lăsat nici să ne mișcăm". Cât despre subiecte, unul dintre elevi ne-a declarat că cel mai greu i s-a părut subiectul III, poezia lui Eminescu, "pentru că acolo trebuia să stăpânești vocabularul, adică mai pe românește să ai cuvintele la tine". Un alt coleg a ieșit înjurându-l de foc pe Eminescu: "Băi, frate, iar poezia lu’ ăsta!". La Colegiul de Artă, o absolventă de la secția coregrafie spunea că nu a fost neapărat greu, dar nu se aștepta din nou la poezie, mai ales că Eminescu a mai fost și acum doi ani: "Puteau să ne dea un roman, altceva. De exemplu, «Moromeții» lui Marin Preda sau măcar «Plumb» al lui George Bacovia". Un altul a pus degetul pe rană: "Dacă te ducea mintea și dacă ai mai deschis și o carte-două, cred că se poate ușor lua un 6".

Reamintim că și anul acesta variantele de subiecte au fost diferențiate, la profilul Uman candidații având de tratat "Donna Alba" de Gib Mihăescu și eseu despre viziunea despre lume într-un text de Arghezi, Barbu sau Stănescu, iar la profilurile Real și Tehnologic, "Omul din vis" de Cezar Petrescu și eseu pe baza unei poezii de Eminescu.

v v v

Astăzi, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă - cinci candidați, iar mâine, 2 iulie, proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 7 iulie, până la ora 12, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 7 iulie, între orele 12 - 16. Contestațiile se vor soluționa în intervalul 8-10 iulie, urmând ca pe 11 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Tot astăzi, 21 de absolvenți de clasa a XII-a vor susține, în două centre de examen: Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța (nouă candidați) și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (12 candi-

dați) proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză din cadrul examenului de bacalaureat bilingv francofon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde