S-a lansat ediţia limitată a unei noi medalii aniversare

239
S-a lansat ediţia limitată a unei noi medalii aniversare - medaliesursammr-1602780224.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Naţional al Marinei Române a găzduit, de curând, lansarea ediţiei limitate a medaliei aniversare „155 de ani de la naşterea lui Ferdinand I - Întregitorul/ Fregata”. Evenimentul a marcat două aniversări importante în istoria românilor, 155 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand I şi a 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române a primei nave de război, distrugătorul „Regele Ferdinand”, tradiţie continuată astăzi de fregata „Regele Ferdinand”.

„Ediţia limitată a medaliei aniversare realizată de Monetăria Statului Român conţine 130 de exemplare, 90 din argint şi 40 din cupru, care prezintă profilurile stilizate ale celor două nave de război şi chipul monarhului alături de Arcul de Triumf”, au precizat reprezentanţii muzeului.

La eveniment la care au fost invitaţi foştii comandanţi ai fregatei „Regele Ferdinand”, actualul comandant, conducerea Flotei şi şeful Statului Major al Forţelor Navale Române. Aceştia au declarat că distrugătorul „Regele Ferdinand” a participat la numeroase misiuni de luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi la cea mai mare operaţiune navală din Marea Neagră, pentru evacuarea trupelor române din Peninsula Crimeea, care a avut loc în anul 1944. Şase decenii mai târziu, în anul 2004, după aderarea ţării noastre la NATO, prima navă de război intrată în serviciul Forţelor Navale Române a primit misiunea onorabilă de a purta, cu demnitate şi cu cinste, numele Regelui Ferdinand I. Fregata „Regele Ferdinand” şi-a câştigat un loc binemeritat în cadrul colecţiilor aniversare emise de Monetăria Statului, prin eforturile şi realizările de excepţie ale echipajului navei, din anul 2004 până în prezent, multe dintre acestea fiind executate pentru prima dată de o navă de război românească.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde