Salarii diminuate pentru profesorii din Constanța care nu intră online

505
Salarii diminuate pentru profesorii din Constanța care nu intră online - salariidiminuate-1604602139.jpg

Articole recomandate

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa susţine că monitorizează permanent modul cum se desfăşoară activitatea online în unităţile de învăţământ care lucrează în scenariile al doilea şi al treilea şi că nu sunt cadre didactice care să refuze să intre online sau să lucreze cu copiii pe platformele educaţionale. Dar, dacă vor fi descoperite astfel de cazuri, profesorilor respectivi li se va tăia salariul.

Cu părinţii şi elevii plângându-se necontenit de calitatea actului educaţional în şcoala online, cu tabletele promise pe drum, anul şcolar 2020 – 2021 a bifat jumătate din semestrul întâi. „Avem o monitorizare a activităţii desfăşurate online. Nu avem cadre didactice care refuză să susţină cursuri online, fie că sunt sincron sau asincron. Personalul nedidactic merge la şcoală în continuare, îşi desfăşoară activitatea conform programului, iar, pentru profesori, recomandarea mea este aceeaşi: să vină la şcoală. Cursurile online ar trebui ţinute la şcoală, pentru că acolo avem echipamentele necesare. Acasă avem internetul nostru, dar cu siguranţă nu avem acasă nici tablă inteligentă, nici videoproiector, nici alte dispozitive necesare. Deci profesorii ar trebui să vină la şcoală, unde semnăm o condică de prezenţă şi unde putem să fim distanţaţi, fiecare cadru didactic având la dispoziţie câte o clasă”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

În ce priveşte plângerile părinţilor privind profesori care nu vor să ţină cursuri online, şeful IȘJ atrage atenţia că aceştia riscă să se trezească cu salariul diminuat. „Nu intri online cu elevii, nu vei fi plătit. Pentru că este ca şi cum un profesor refuză să intre la clasă. Cine nu vrea să predea online ar trebui să spună că nu îi mai prieşte sistemul şi renunţă la această meserie”, a subliniat prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.305 secunde