Conflicte în cancelaria Liceului „George Călinescu”. Ce spune inspectorul general Sorin Mihai

1923
Conflicte în cancelaria Liceului „George Călinescu”. Ce spune inspectorul general Sorin Mihai - fotoprintfondconflicteincancelar-1602606625.jpg

Articole de la același autor

În plină pandemie de COVID-19, în vremuri în care şcoala online se desfăşoară cu dificultate, elevii sunt derutaţi, cadrele didactice fac eforturi pentru a susţine cursurile cât mai bine, la Liceul Teoretic „George Călinescu” sunt certuri pentru fotoliul de director. IŞJ Constanţa spune că tensiunile sunt alimentate din interior, profesorii susţin că vor un director de-al lor.

Numirea pe funcţia de director la Liceul Teoretic „George Călinescu” a unui cadru didactic titular dintr-un alt judeţ, care nu predă şi nu cunoaşte unitatea de învăţământ a întărâtat spiritele în cancelaria şcolii. Profesorii refuză să accepte noul director, prof. Cristina Viorica Dodu, care este titular la Şcoala Gimnazială Titu din judeţul Dâmboviţa şi care anul acesta a participat la repartizarea pentru posturile din judeţul Constanţa, obţinând un contract pe perioadă determinată la plata cu ora pentru titulari, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” Constanţa.

Inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai, cel care a făcut numirea, a explicat, la solicitarea „Cuget Liber”, cum s-a ajuns la situaţia de a aduce un director din exteriorul unităţii de învăţământ, invocând o situaţie conflictuală în interiorul liceului. „Doamna profesoară Manole Andreea-Loredana a fost detașată în interesul învățământului pe funcția de director al Liceului Teoretic „George Călinescu“ Constanța, în urma ședinței Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța din data de 29.06.2020, ca urmare a solicitării domnului profesor Mihăilă Vasile (care a ocupat anterior funcția de director) de încetare a detașării dumnealui. Doamna Manole și-a manifestat verbal intenția de a renunța la funcție în luna septembrie, acuzând dificultăți în colaborarea cu ceilalți colegi din cancelarie. Deși a fost asigurată de tot sprijinul IȘJ și a acceptat la acel moment să continue, ulterior a depus la registratura Inspectoratului Școlar Județean solicitarea de încetare a detașării dumneaei. Din discuțiile avute, a reieșit faptul că situația conflictuală din cadrul liceului a continuat, ceea ce a și determinat revenirea asupra hotărârii dumneaei. Deoarece, în contextul actual, era imperios necesară asigurarea continuității managementului unității de învățământ, consiliul de administrație al IȘJ a avizat numirea unui nou director”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, inspectorul şcolar general.



Vor consolidarea echipei manageriale


Inspectorul general Sorin Mihai susţine că prof. Cristina Viorica Dodu a fost numită conform legislaţiei în vigoare şi că a fost nevoit să aleagă această soluţie având în vedere că ceilalţi doi directori au renunţat la funcţie. „Considerăm că experiența și competențele doamnei directoare, alături de dorința sa de implicare și atitudinea colegială vor aduce plusvaloare unității de învățământ și vor conduce atât la consolidarea echipei manageriale, cât și la implicarea tuturor cadrelor didactice în vederea eficientizării activităților specifice, cu precădere, contextului actual”, a transmis prof. Sorin Mihai.

Şeful IŞJ Constanţa nu exclude însă o eventuală întâlnire cu Consiliul Profesoral al Liceului Călinescu. „Orice discuție care ar conduce la îmbunătățirea activității oricărei unități de învățământ din județ este oportună. În egală măsură, discuțiile cu reprezentanți ai consiliilor profesorale sunt dezirabile în măsura în care se dovedesc constructive, se bazează pe reglementările legislative în vigoare, sunt însoțite de justificări, dovezi și de argumente obiective”, este de părere inspectorul şcolar general.

Am încercat şi în cursul zilei de ieri să obţinem un punct de vedere de la prof. Cristina Viorica Dodu, însă aceasta a refuzat să răspundă solicitărilor noastre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde