SĂRBĂTOAREA FLORIILOR / Mii de credincioși au participat la procesiune

70
SĂRBĂTOAREA FLORIILOR / Mii de credincioși  au participat la procesiune - fetitaflorii-1428219693.jpg

Articole de la același autor

Peste 3000 de credincioși ortodocși au participat la Pelerinajul de Florii din Capitală. Preafericitul Daniel le-a transmis credincioșilor că, după celebrarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim, urmează un alt fel de post, al amintirii patimilor Lui și al pregătirii pentru Inviere.


Evenimentul a început cu slujba de Vecernie, ținută la biserica Mănăstirii Radu Vodă, urmată de slujba de sfințire a stâlpărilor (ramuri de finic și de salcie), potrivit Agerpres. Potrivit organizatorilor au participat peste 800 de preoți. Procesiunea a fost condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, iar pe traseul către Catedrala Patriarhală au fost făcute două opriri: în fața bisericii Sfântul Spiridon Nou și în fața bisericii Sfânta Ecaterina — Paraclis Universitar. Pelerinajul s-a încheiat cu slujba de sfințire a icoanei mari a Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, săvârșită pe Dealul Patriarhiei, și cu rostirea cuvântului de învățătură de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.


"Dorim să amintim că acest pelerinaj de Florii este o mărturisire comună în procesiune a credinței noastre ortodoxe, o comemorare liturgică a evenimentului Intrării Domnului în Ierusalim după ce l-a înviat din morți pe prietenul său Lazăr din Betania. (...) Intrarea Domnului în Ierusalim, deși este triumfală, este o intrare spre pătimire, spre suferință, spre răstignire și moarte, îngropare, dar a treia zi va învia, după cum a spus, de mai multe ori, cu mai mult timp înainte. Deci, Sâmbăta lui Lazăr, ca zi premergătoare Sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, ne arată că ne îndreptăm spre Săptămâna Sfântă și Mare a Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos", a afirmat patriarhul Daniel, în cuvântul său de binecuvântare pentru pelerinii prezenți.

Începând din anul 2008, tradiția procesiunii clericilor și credincioșilor în ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) a fost reluată în București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Tradiții de Florii, în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.6229 secunde