SCHIMBĂRI MAJORE! O altă modalitate de corectare, la Bacalaureat

247
SCHIMBĂRI MAJORE! O altă modalitate de corectare, la Bacalaureat - bac1404670261-1434973706.jpg

Articole de la același autor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) susține propunerea conducerii Ministerului Educației și Cercetării Științifice de schimbare a modalității de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat. 


Conform unei declarații făcute de Vasile Șalaru, Secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar în cadrul MECS, lucrările scrise ale celor care susțin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului județean și trimise apoi, într-un alt județ, cu angajații Jandarmeriei. Această procedură este întâlnită și la examenul de titularizare al profesorilor. Noutatea constă și în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorți pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se știe dinainte județul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.


F.S.L.I. consideră că prin schimbarea modalității de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.


"O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului și această procedură propusă, vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susțin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiți elevi să fie favorizați", a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4644 secunde