Simulacru de testare a elevilor. Cine-și bate joc de sistemul educațional?

2477
Când promitea testele de probă din salivă și nu veneau, i-au bătut obrazul că-i duce cu vorba. Când au venit vrac și au trecut prin numeroase mâini spre a fi împachetate, s-a spus că și-a bătut joc. Acum, că nu mai sunt decât pe hârtie, românii se întreabă pentru ce se face tot acest tămbălău, când și așa au dat erori care le dovedesc ineficiența.

După ce a aflat că din 38 de teste găsite pozitive din salivă s-au confirmat doar 16 prin test PCR, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că rata testelor de salivă fals pozitive este „surprinzător de mare", dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obișnuiți să lucreze cu ele.

Și, totuși, conform scenariului prognozat de ministrul Sorin Cîmpeanu, elevii ar fi trebuit să primească cel târziu vineri, 10 decembrie, testele antigen din salivă, ce urmau a fi folosite pentru săptămâna viitoare. Ministerul Educației anunță, însă, că nu le-a primit, așa că nu are ce să distribuie școlilor. Ca să nu mai spunem că nici cele distribuite înainte de 1 decembrie nu au fost de-ajuns, în școli din Constanța fiind distribuite copiilor câte un singur test.

Și de data aceasta reprezentanții Ministerului Educației spun că vina nu le aparține, pentru că instituția nu se ocupă cu achiziționarea acestor teste, ci doar de distribuție. Ministerul Educației a cerut, printr-o adresă oficială, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să-i prezinte cu exactitate calendarul livrărilor.

Tot ministerul ceruse ca testele pentru săptămâna viitoare să fie ambalate fie individual, fie în chituri de câte două teste. Problema s-a rezolvat, pentru că nu mai sunt deloc.

În acest moment, având în vedere că testele nu au ajuns în depozitele inspectoratelor școlare județene și nici nu vor ajunge, după cum a declarat Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, testarea suportă o… amânare (ce legătură o mai avea Arafat și cu testele?).

În județul Constanța, 13 clase și trei grupe vor învăța online

Am încercat să aflăm de la prof. Sorin Mihai, inspector școlar general în județul Constanța, cum comentează această situație. „Imediat ce vom primi din partea reprezentanților ISU teste pentru elevii din județ, le vom distribui în cel mai scurt timp către toate școlile. Conform reglementărilor ordinului comun, activitatea din unitățile de învățământ din județul Constanța se desfășoară cu prezență fizică. Se iau, în continuare, toate măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov-2”, a fost răspunsul „generalului”.

Conform ultimei informări oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, săptămâna viitoare vor funcționa în online un număr de 13 clase și trei grupe de grădiniță, după cum urmează: cu câte o clasă Liceul Energetic, Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Școala gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”, Școala gimnazială nr. 16 „M.I. Dobrogianu”, Școala gimnazială nr. 1 Eforie Nord, precum și două clase de la Liceul Teoretic „Ovidius”, respectiv trei clase ale Școlii gimnaziale „Adrian Ghencea” Săcele, două grupe ale Grădiniței „Colibri” Constanța și o grupă a Grădiniței cu Program Prelungit „Rița Gărgărița”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3653 secunde