Elevi şantajaţi că nu pot participa la cursuri? „Prezența nu poate fi condiționată de rezultatul testului”

3582
1

Articole de la același autor

În sfârșit, după mai bine de o lună de promisiuni deșarte și dus cu vorba, ministrul Sorin Cîmpeanu poate anunța oficial că s-a dat startul testărilor „în masă” ale elevilor români. Vorba vine, pentru că părerile părinților sunt atât de împărțite, încât nu se poate vorbi de o testare globală, ci mai repede de una benevolă. Dar Sorin Cîmpeanu s-a achitat, deocamdată, de promisiune și a „vărsat” vrac în școli testele.



Începând de luni, 6 decembrie, elevii, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor aduce la cunoștința învățătorilor sau a diriginților rezultatul testului din proba de salivă. La nivelul fiecărei instituții de învățământ, decizia testării din această probă, respectiv transmiterea rezultatului a fost supusă aprobării consiliului de administrație, așa încât nu se poate vorbi despre o decizie centralizată. În marea majoritate a unităților, părinții au fost anunțați ca numai în cazul în care testul iese pozitiv să le fie adus la cunoștință acest lucru prin mesaj. În alte cazuri, au fost rugați să transmită o fotografie a testului. Din păcate, ne-au fost semnalate și cazuri în care părinții au fost anunțați că, dacă nu transmit rezultatul, copiii lor nu vor avea voie să participe la cursuri.

Întrebat în legătură cu justețea acestei decizii, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, a afirmat că „prezența la cursuri nu poate fi condiționată de prezentarea rezultatului administrării testului non-invaziv, cu probă din salivă”.

După cum a informat Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la nivelul județului Constanța, în majoritatea unităților de învățământ s-a optat pentru testare la domiciliu, cu excepția a patru instituții școlare în care testarea se va realiza într-o formulă combinată, atât în instituția școlară, cât și la domiciliul elevilor.

Acestea sunt Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (în unitatea de învățământ); Grădiniţa Cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu” Medgidia (mixt); Liceul Cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa (mixt); Liceul Tehnologic „Pontica” Constanţa (mixt); Şcoala Gimnazială „Spectrum” Constanţa (mixt).

Prevederile legale cu privire la gestionarea cazurilor pozitive

Reamintim că ordinul comun cu privire la „Managementul cazului cu rezultat pozitiv” prevede următoarele: „În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate. Unitatea de învățământ raportează către DSP cazurile cu rezultatul pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă în platforma pusă la dispoziție de DSP și mențiunea potrivit căreia părintele/reprezentantul legal solicită testarea la domiciliu prin intermediul ambulanței. Unitatea de învățământ păstrează evidența preșcolarilor/elevilor testați pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă”.

De asemenea, „Preșcolarul/elevul cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă continuă activitatea didactică în regim online și poate relua cursurile cu prezență fizică după prezentarea rezultatului certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore.

Preșcolarul/elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă”.



Comentează știrea

io dixit
12 decembrie 2021
sosoacamasi pe ea de lume

deci, daca inteleg bine, la cursuri poti veni oricum, beat, drogat, bolnav de covid, holera, lepra, etc, pentru ca participarea la cursuri nu poate fi conditionate de ele? in ce lume traim, in lumea lui sosoca?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3882 secunde