Simularea Evaluării, ca-n Las Fierbinți. "Ce-ai făcut, Bobiță!?!"

4646
33

Articole de la același autor

Ieri, vreo 300 din cei 6.255 de elevi constănțeni care erau așteptați să susțină prima probă scrisă a simulării Evaluării Naționale nu s-au mai prezentat la școală și cel mai probabil nu erau dintre cei care trăiesc intens emoțiile apropiatelor examene.

În încercarea de a afla cum li s-au părut subiectele acestei simulări, ale cărei note nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului, am stat de vorbă cu câțiva dintre viitorii liceeni.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat cinci cerințe cu privire la poezia "Vârful dealului", scrisă de Ion Pillat. De asemenea, au avut și de redactat o compunere de 150 - 200 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a pastelului a acestei poezii.

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe legate de un text publicat în revista Terra Magazin. De asemenea, ei au avut de făcut o compunere de 150 - 200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.

"La matematică sigur va fi mai greu!"

La Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", elevii erau relaxați la ieșirea din testare pentru simplul motiv că se gândiseră la ceva mult mai greu. Unul dintre ei ne-a declarat că se aștepta la subiecte mai complexe, gen nuvelă, schiță sau baladă.

"Din câte știu nu s-au mai dat demult. Probabil că mâine, la matematică, va fi mai greu, cu toate că mi-aș fi dorit să fie invers!", a mai afirmat același elev.

În schimb, la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", am asistat la o discuție între doi elevi cu privire la sinonimele pe care le-au avut de dat cuvintelor, regăsite în text, "sforțare", "înceată" și "sclipesc". Moment în care unul dintre ei exclamă: "Ce-ai făcut, Bobiță!" Chiar n-ai știut, măh, ce-i aia «sforțare»? Pe buneee?". După care am aflat că "Bobiță" este de fapt repetent, anul trecut el absentând mult prea mult și scăzându-i-se nota la purtare.

În rest, și elevii de la Școala 24 s-au declarat surprinși de subiectele facile spre banale cu care s-au confruntat. Doi colegi de la clasa a VIII-a B, care și-ar dori să fie admiși la Colegiul de Artă, respectiv la mate-info la Liceul "George Călinescu" se arătau îngrijorați că azi ar putea fi foarte greu, la matematică.

v v v

Pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale mai este programată o probă scrisă și mâine, după care rezultatele vor fi afișate pe 4 martie.

Cât despre corectarea lucrărilor scrise, ca și în anii trecuți, se realizează de către profesori evaluatori din cele 129 de unități constănțene în care se desfășoară simulările, lucrările trecând prin mâinile a doi profesori evaluatori, din care un profesor care predă la clasă.

Rezultatele obținute de elevi la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog. 

Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 4 din 4. Click pe pagina dorită : 1 ...3 4 
Rabdare
23 februarie 2016
Simularea e una, evaluarea e alta!

Nici nu e de mirare ca s-a intamplat asa, ptr ca asa face madam stan si crede ca nu observa nimeni! Problema e ca se observa si se stie ce se petrece, lasati-o sa se mai bucure putin, dar asta a fost..... doar o simulare. Examenul real e in iunie, si va fi CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA! Nu e o amenintare, nici macar o promisiune! Tanti Stan va fi surprinsa sa constate ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu aia din targ. Nu intotdeauna directiunea lucreaza atat de bine cu secretariatul si inspectoratul cum s-ar putea crede.

Răspuns la: PE ALESE
Adăugat de : EVALUARE, 23 februarie 2016
La SC 28 s-a facut comisie de supraveghere si evaluare doar cu "prietenii" d-nei Stan, ca doar da si fii-sa capacitatea. Trebuiau sa experimenteze...
RASPUNS
24 februarie 2016
PENTRU RABDARE

Eu am rabdare, ca nu am nici copil la clasa a VIII-a nici alta problema acum, dar s-a anuntat in scoala ca va fi aceeasi comisie si la evaluare, ca aceasta de la simulare si ca simularea a fost si pentru cadre, nu numai pentru elevi. Si cadrele didactice trebuie sa stie cum SA PROCEDEZE. Ma gandesc doar ca nu e drept sa concureze elevi care au muncit si au invatat cu cei care iau note bune aranjate.Ce model li se ofera? Ce vor crede despre viata si unii si altii? Unii vor fi dezamagiti, altii sunt invatati de pe acum sa dea din coate si sa ocupe locul altuia prin frauda. Incotro cu societatea romaneasca?

Raspuns la "RASPUNS"
24 februarie 2016
Cine ia atitudine?

Aveti perfecta dreptate, dar in afara de rabdare, ar mai trebui ceva! Sa se ia atitudine, ca asa ceva sa nu se intample! Cine sa ia atitudine? Cei 7 frustrati care au scris reclamatii si memorii despre neregulile din scoala 28? Ceilalti profesori si invatatori TAC, stiti cum e : "Capul plecat sabia nu-l taie!" Parintii au luat atitudine si au mers la inspectorat doar cand nu le-au convenit notele si a fost schimbat imediat profesorul de la clasa. ISJ-ul a actionat prompt! Despre Stan nimeni altcineva in afara de cei sapte curajosi si probabil inconstienti, ptr ca si-au mancat ficatii cu neroada asta, nimeni nu a spus nimic. Atunci.....incotro? Sc. 28 e societatea romaneasca la o scara mai mica. dACA PARINTII NU ACCEPTA FRAUDA SI VOR CORECTITUDINE, SA VORBEASCA! Sa reactioneze.

Răspuns la: PENTRU RABDARE
Adăugat de : RASPUNS, 24 februarie 2016
Eu am rabdare, ca nu am nici copil la clasa a VIII-a nici alta problema acum, dar s-a anuntat in scoala ca va fi aceeasi comisie si la evaluare, ca...
33 comentarii. Pagina 4 din 4. Click pe pagina dorită : 1 ...3 4 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Când intră elevii de-a VIII-a în examene
Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Studenții, înapoi la cursuri
Pagina a fost generata in 0.5612 secunde