Specialişti de renume, prezenţi la Muzeul Marinei Române

154
Specialişti de renume, prezenţi la Muzeul Marinei Române - fond-comunicari-stiintifice-1697042536.JPG

Articole de la același autor

Muzeul Național al Marinei Române organizează, în perioada 12-14 octombrie, cea de-a XXVII-a ediție a Conferinței naționale de comunicări științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație”.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 13 octombrie, începând cu ora 9.00, iar pentru buna desfășurare a activităților, în zilele de 12, 13 și 14 octombrie, instituţia de cultură este închisă pentru vizitare, urmând să-și redeschidă porțile duminică, 15 octombrie.

La manifestare vor participa profesori, cercetători științifici, muzeografi, experți în patrimoniu cultural, arhiviști, bibliotecari, restauratori și conservatori de la mai bine de 20 de instituții de specialitate din România, precum: Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române, Academia Oamenilor de Știință din România, Arhivele Militare Naționale Române, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Constanța, Societatea de Științe Istorice, filiala Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Constanța, Asociația Geopolitică „Casa Mării Negre”, Constanța, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, Constanța.

În afara comunicărilor de specialitate care se vor susține pe întreg parcursul zilei, vor fi lansate și volume aflate în directă conexiune cu tema manifestării, precum „Pe Dunăre în jos de la izvoare la vărsare”, de Florin Lisovschi. Lucrarea va fi prezentată de dr. Carmen Irène Atanasiu, din cadrul Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române, vicepreședinte Liga Navală Română). La rândul său, Valentin Ciorbea va aduce în faţa publicului lucrarea „Generalul adjutant Paul Teodorescu (1888-1981)”. Dorel Banabic va vorbi despre istoria românilor, tehnologie şi industrie. Cartea sa va fi prezentată de conf. univ. dr. Mariana Cojoc, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universităţii „Ovidius” din Constanța).

Anuarul Muzeului Național al Marinei Române-2023, tipărit la Editura Muzeului Național al Marinei Române, și „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație”, volumul XI, vor fi aduse în faţa publicului de comandor dr. Marius Laurențiu Rohart, directorul muzeului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0183 secunde