Războaiele ca subiect al culturii și artei, tema conferinței organizate de Academia Română

419
Războaiele ca subiect al culturii și artei, tema conferinței organizate de Academia Română - razboaiele-academia-romana-1688404982.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 4 iulie, și miercuri, 5 iulie, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST) al Academiei Române organizează conferința științifică „Războaiele secolului XX: subiect al culturii, artei și al lieux de mémoire“.

În cadrul acestui eveniment academic, specialiști consacrați în domenii precum istorie, istoria artelor, științe politice, relații internaționale, dar și reprezentanți ai tinerei generații de experți vor dezbate pe marginea legăturii dintre război, societate și artă și vor prezenta comunicări dedicate unor subiecte precum: fotografia de război în istorie și artă; reprezentări ale războiului în muzee și ansambluri memoriale din România, Bulgaria, Ucraina, artă monumentală, cinematografie, literatură de ficțiune, scrieri autobiografice.

Conferința „Războaiele secolului XX: subiect al culturii, artei și al lieux de mémoire“ va dezbate conflictele secolului al XX-lea, în orice aspect al acestora, cu accent în special la relația dintre război, ca fenomen istoric, și războiul ca generator de „locuri ale memoriei“, prin intermediul reprezentărilor artistice de orice fel.

Războiul, în multiplele sale fațete, reprezintă atât subiect al operelor de artă, cât și o temă majoră de reflecție academică. Pogromul de la Iași, din 28-29 iunie 1941, reprezintă unul dintre cele mai cercetate episoade din istoria recentă a României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5213 secunde