Un cadou inedit oferit Muzeului Marinei de persoane private de libertate

16447
Un cadou inedit oferit Muzeului Marinei de persoane private de libertate - muzeul-marinei-1693754285.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, Muzeul Național al Marinei Române a fost vizitat de un grup de la Penitenciarul Constanța - Poarta Albă. Nu este prima „călătorie” pe care persoane private de libertate o fac în istoria marinei, prin sălile expoziției permanente. Grupul a fost însoțit de muzeograf dr. Silvia Ioniță, care a fost „povestitorul” acestei atât de frumoase și speciale istorii.

Un moment aparte l-a constitut oferirea de către reprezentanții Penitenciarului Constanța - Poarta Albă a unui cadou mai special, constituit din două lucrări de artă, pe lângă gestul în sine, ne-a impresionat faptul că ambele erau direct conectate cu domeniul: o superbă ancoră cu flori (realizată în tehnica string art) și o foarte realistă grafică a Farului genovez, dr. Andreea Croitoru, șef Secție Muzeu Constanța, mulțumind autorilor pentru efortul depus și pentru faptul că au fost realizate special pentru MNMR.

„Cât despre misiunea Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, acesta asigură terenul remodelării personalității umane a deținuților.

Participarea activă a persoanelor private de libertate în viaţa comunităţii este deosebit de importantă în conştientizarea şi asumarea unor valori și norme, ce constituie factori generatori ai schimbării comportamentale, de asimilare a experienței sociale şi dezvoltare a unor competențe specifice, care să îi ajute pe deținuți să se comporte ca membri responsabili ai unui grup social și să îndeplinească anumite roluri sociale. Totodată, exersarea acestora, pe cât posibil, în cadrul comunității locale, facilitează recuperarea psihosocială şi morală a persoanelor private de libertate, sporind șansele de reintegrare socială şi diminuând riscul recidivei.

Plecând de la aceste premise astăzi, 29.08.2023 un grup format din persoane private de libertate au vizitat Muzeul Național al Marinei Romane. Activitatea a avut ca si obiective cunoașterea semnificației Zilei Marinei Române, creșterea nivelului de informare și cultură generală, educarea și dezvoltarea personală a persoanelor private de libertate”, au transmis reprezentanții Muzeului Marinei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4574 secunde