Cum gestionăm violența în școli? Ministerul Educației propune un pachet infografic

225
Cum gestionăm violența în școli? Ministerul Educației propune un pachet infografic - violenta-in-scoli-1697042584.jpg

Articole de la același autor

Cazurile de violență sunt prezente în fiecare zi în școlile din România și ar trebui să reprezinte un punct esențial pe lista Ministerului Educației în ceea ce privește monitorizarea și soluționarea problemelor. Astfel, cea mai nouă soluție propusă de Minister este un pachet infografic pentru aplicarea „Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și a personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și a suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar”.

Pachetul este pus la dispoziție și poate fi descărcat de pe site-ul edu: edu.ro/management_cazuri_violenta.

În aplicarea prevederilor procedurii, personalul școlilor trebuie să ia în calcul mai multe aspecte. În primul rând, dacă e martorul unei fapte de violență, personalul școlii are obligația să elimine riscurile, să apeleze numărul unic de urgență 112 și să le redea elevilor sentimentul de siguranță fizică și emoțională. De asemenea, în cazul faptelor de violență care constituie infracțiuni, directorul este obligat să sesizeze poliția. În cazul faptelor de violență gravă asupra minorilor, directorul școlii este obligat să sesizeze 119. Numărul special 119 aparține Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Personalul școlii este obligat să comunice cu părinții sau reprezentanții legali despre situația de violență/corelată în absența antepreșcolarului, preșcolarului sau elevului, în prezența consilierului și/sau mediatorului școlar, într-un spațiu care asigură confidențialitatea celor implicați. Nu în ultimul rând, personalul școlii stabilește și aplică măsuri de sprijin pentru victime și autori, respectiv sancțiuni pentru autori.

În cazurile de violență a elevilor asupra personalului din școală, dacă există suspiciunea unei infracțiuni, directorul unității de învățământ sesizează Poliția (112).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3853 secunde